Wpis z mikrobloga

@gnt_1: ja głownie do marynat z miodem. Czasem do jakiegoś mięsa z rosołu :) albo polskiego klasycznego boczku. Ale nigdy sarepskiej. Albo dijon albo rosyjskiej albo angielskiej.
  • Odpowiedz
@gnt_1: musztarda saperska nadaje się do rozbrajania min, to właśnie od tej nazwy wzięli się "saperzy", którzy przy pomocy tej musztardy wykonują ten niebezpieczny zawód. Pozdrawiam.
  • Odpowiedz
@gnt_1: Pierś z kurczaka w musztardzie, jajka w sosie musztardowym, śledzie w sosie musztardowym. Albo zwyczajnie do parówek/ kiełbasy, zawsze mieszam z keczupem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@gnt_1: Spoko smakują kotlety mielone z łyżeczką musztardy.
Sos mio-musz też legitny do kurczaka i grilla.
Dodatek do wszelkich marynat.
Hamburgery bez tego nie istnieją, podobnie jak obiad bez mięsa.
  • Odpowiedz