Aktywne Wpisy
Mieliśmy z #rozowypasek dość stresujące i pracowite dni. Weekend miał być zwieńczeniem tego, chwilą zasłużonego odpoczynku. Z racji z tego że ja całą sobotę miałem już wolną, a różowa miała kilka spraw do załatwienia i wracała późnym wieczorem to zdeklarowałem się że przygotuję coś specjalnego na wieczór. Wpadłem na pomysł że w sumie napiłbym się wódki. Po prostu, bez żadnych udziwnień, kolorowych napojów, muzyki w tle. Po prostu. Więc czekając na różową
szklarskaporeba +325
Wolam wszystkich plusujacych ten wpis.
Dzsiaj przed lunchem manager spotkal sie z dyrektorem dzialu zeby podjac deczyje co robic.
Long story short: rezultat jest taki, ze mlody dostal to co chcial, czyli wolne w listopadzie oraz HO do konca roku. A w zamian podpisal wypowiedzenie, ktore jest effective od grudnia. Innymi slowy pracuje do konca roku.
Tym samym jest to hard reality check dla wszystkich wykopkow z IT, ktorym sie wydaje
Dzsiaj przed lunchem manager spotkal sie z dyrektorem dzialu zeby podjac deczyje co robic.
Long story short: rezultat jest taki, ze mlody dostal to co chcial, czyli wolne w listopadzie oraz HO do konca roku. A w zamian podpisal wypowiedzenie, ktore jest effective od grudnia. Innymi slowy pracuje do konca roku.
Tym samym jest to hard reality check dla wszystkich wykopkow z IT, ktorym sie wydaje
#xiaomi
Weź pod uwagę że prime ma podkręcony procek do 2,2Ghz a baterię takie same więc prime zawsze wiecej zjedzie.
Mam drugą sztukę w domu, Prime - wyniki wychodzą bardzo podobne, czasem nawet lepsze.
I moim zdaniem to nie ma znaczenia - wyższe taktowanie jest używane tylko w stresie, normalnie procesory działają tak samo.
Tym bardziej, że sprzętowo to identyczne procesory - tylko taktowanie jest lekko podbite, a najwyższe taktowanie wykorzystuje się rzadko.
A potem z dnia na dzień się nagle poprawiło - nie znam przyczyny. Teraz używając telefon w godzinach 10-24 uzyskuję co najmniej 5h SoT.
Telefon używam od prawie trzech miesięcy, to była pierwsza i jedyna aktualizacja jaką zrobiłem i na początku było źle, potem się naprawiło.
Sprawdź wakelocki, wklej zrzuty ekranu z pól, gdzie jest pokazane zużycie baterii przez hardware i software.
http://imgur.com/a/KCpqe/all
Dziś go doładowywałem, ale tak 2,5h na ekranie to maks maksów. A moje używanie to z 30 min neta po 3g, 15 min endomondo, e-mail push plus 15 min messenger i 10 min przeglądanie fb, czyli normalka, nie siedzę jakoś wiele godzin na necie czy co. Oczywiście gps wyłączony gdy nie używany, synchronizacja włączona, ale nie synchronizuję chmury (jedynie po wi-fi jak trzeba). Wersja
Jeśli się nie zmieni na plus w najbliższych dniach to proponuję full wipe i ponowienie instalacji - może być wtedy ze starszą wersją softu.
Nie próbowałem nic innego poza Miuipolska i tylko to mogę polecić - obecnie nie narzekam na 5.12.31.
Na 5.10.29 też było ok.