Wpis z mikrobloga

Cześć mirki, ostatnio mi jakoś nawala router, potrafi przerywać połączenie średnio co minutę, raz full zasięg żeby za chwilę była jedna kreska (router w odległości może 4-5m a przeszkodą są dyktowe drzwi sztuk dwie w linii prostej...) prędkość też jakoś drastycznie zmalała ( ͡° ʖ̯ ͡°) I z tego powodu zastanawiam się nad tym cudeńkiem od naszej ulubionej firmy #xiaomi miał ktoś może z tym do czynienia? Po opiniach hindusów można wywnioskować że jest super, no ale jakoś nigdy im nie ufałem (ʘʘ) a tu może akurat ktoś ma w domu :)

#sieci #router
  • 9
@brusef: Mam :D Mirouter mini. UI po angielsku, dual band działa, do USB mam podpięty dysk 500 GB i działa spoko. Router obsługuje od 4 do 8 urządzeń jednocześnie, jedno po kablu, jedno na WiFi 5ghz i reszta na 2.4ghz. Nie pamiętam dokładnie jakie są prędkości ale na tv na dole odpaliłem film full hd z xiaoyi i wszystko spoko się odtwarza bez problemu.
@nod37
@Package: noo to szykuje się kolejne urządzenie w domu od Xiaomi :D teraz tylko pytanie routery też podrabiają? Bo ceny są różne od 18$ do 35$ i nie wiem bo jakby nie patrzeć za te 150 da się już na miejscu kupić coś normalnego chyba, alee 20$ to już kusząca opcja ( ͡° ͜ʖ ͡°)