Wpis z mikrobloga

wytlumaczy mi ktos co jest takiego fajnego w tej gierce? Ogolnie janusza chwile obejrzalem i spoko koles i zaciekawil mnie gra,ale 3tys przejechanych godzin? Mam kumpli co tez w to graja,ale nie czaje.Caly dzien jezdzisz i #!$%@? z tego masz.Jeszcze zrozumiem rozrywka,ale to serio jest nudne. Kumpel poszedl dzieki tej gierce dalej w tym kierunku no i aktualnie tydzien temu wyrobil prawko na tiry wiec gra go to tego zmobilizowala.Pytalem sie czy jest jakas roznica miedzy ta gra a prawdziwa jazda i czy go czegos nauczyla.Ni #!$%@?.Tylko tyle ze dzieki niej zechcial zrobic prawko i zostac tirowcem,ale jazda tak po kilka h w wirtualnym tirze? Tego nigdy nie zrozumiem.Strata zycia
#januszlive #eurotrucksimulator2
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Skelly: no ja np gram w asetto i dirta chociaz nie mam laborgini ani wyscigowki,ale dalej nie zrozumiem co jest w fajnego w zmienianiu biegow kilka h. Gra wyglada na rozbudowana,ale no nawet nie wiem jak to nazwac, dla mnie jest to po prostu niepojete :P
  • Odpowiedz
@mlg20: Tak samo można powiedzieć, że granie w cs/dote/lola itp. itd. jest marnowaniem życia. Gościu po śmierci żony znalazł sobie rozrywkę i zajęcie w tym, kupił sprzęt pod to i sobie w wolnym czasie gra :D Na strimie mówił, że grał w gta v i najnowszego ac też więc tylko w ets nie gra :D
  • Odpowiedz
@animuss: Inne gry jak np mmo potrafia nauczyc jezyka angielskiego chociazby.Zainteresowac sie historia,rozbudowana fabula,poznac nowe znajomosci,a tutaj? wtf?
@epll: no to są inne gry.Gralem kiedy w cs i lola.Aktualnie juz od roku jak nie lepiej nie gram,ale gry ktore przytoczyles cos daja.Co? Cs chociazby ladny hajs jesli sie mysli i dobrze traduje, lol czy dota to esport(jesli jestes dobry moze masz szanse kiedys sie wybic i zablysnac na
  • Odpowiedz
Inne gry jak np mmo potrafia nauczyc jezyka angielskiego chociazby.Zainteresowac sie historia,rozbudowana fabula,poznac nowe znajomosci,a tutaj? wtf?

@mlg20: podałeś argument dla skromnego ułamka gier, do tego skupiając się na edukacji. A gry niosą prostą przyjemność z grania, niekoniecznie edukacyjną.
  • Odpowiedz
@mlg20: Mówienie, że dana gra może coś "dać" to wiesz takie gdybanie. Owszem teoretycznie może ale szanse na to są dosyć nikłe. Ja tam nigdy nie odpalałem csa z myślą, że kiedyś będę pro albo zarobie ileś tam złotych :D A co do ludzi to na strimie mówił, że jeździ głównie ze swoim klanem gdzie średnia wieku to 30 lat więc jakieś tam znajomości ma dzięki tej grze :D
  • Odpowiedz
@mlg20: kurde no pokazuje troche życie truckera, jakaś symulacja. Może gośc chciał kiedyś być a nie już nie będzie? Od tego są symulatory, żeby coś nam pokazać w miarę zgodnego z rzeczywistością. Trochę wyobraźni.
  • Odpowiedz
  • 8
@mlg20 Najważniejszą wartością, wydaje mi się, którą wczoraj wymienił jest kontakt z ludźmi. Opowiadał, że siedzi na komunikatorze głosowym z poznanymi osobami z tej wirtualnej firmy i w czasie jazdy po prostu rozmawiają o wszystkim. Znalazł przestrzeń, gdzie miał do kogo, jak to wczoraj ujął "otworzyć do kogo gębę w pustym mieszkaniu po powrocie z pracy".
  • Odpowiedz
@mlg20: Myślałem podobnie jak Ty, w dodatku kiedyś grałem w stare 18 WoSy i nie ciągnęło mnie zbytnio do ETSa. Kupiłem jak Janusz dostał się na główną i grałem potem resztę weekendu. Najogólniej rzecz biorąc gra daje frajdę z jazdy poprzez bardzo przyjemną fizykę, która jest świetnym kompromisem pomiędzy symulacją a przystępnością - bardziej realistyczne i satysfakcjonujące niż np. TDU2 ale dużo bardziej arcadowe niż GTR2. Druga kwestia to ekonomia,
  • Odpowiedz