Aktywne Wpisy

ZnienawidziszMnie +171
Pare dni temu u znajoma z pracy zatrudniła elektryka do przesunięcia gniazdka o meter w lewo, oczywiscie ceny nie ustalili przed tylko w trakcie pracy i jak się dowiedziała że chlop chce 300zł to zaczęła sie termedyja za co itp. Chlop jej rozpisał 50zł zlokalizowanie przewodu dzieki czemu unikneli kucia metrowego rowka, 50zł wykucie otworu + montaż puszki i zaklejenie starej puszki,100zł przedłużanie i łączenie przewodów, 50zł materiał i 50zł dojazd (20km)
wjkp +77
Mirki, czy ja jestem #!$%@? czy ktoś mnie chce po prostu w #!$%@? zrobić? Kupiłem w zeszłym tygodniu kawę na allegro bo była 4zl tańsza niż w Lidlu.
KAWA MIELONA LAVAZZA QUALITA ORO 250G.
Okazało się że kawa jest tragicznej jakości, nie ma smaku, i sam wygląd kawy odbiega od oryginału - jest pełno grudek a także kolor jest inny. Podczas zaparzania bardziej przypomina wodę a nie kawę. Kupuję tą kawę od
KAWA MIELONA LAVAZZA QUALITA ORO 250G.
Okazało się że kawa jest tragicznej jakości, nie ma smaku, i sam wygląd kawy odbiega od oryginału - jest pełno grudek a także kolor jest inny. Podczas zaparzania bardziej przypomina wodę a nie kawę. Kupuję tą kawę od

Dostalem taki program do napisania w ramach cwiczen domowych:
Stolarz ma sklad z trzema rodzajami desek. Wszystkie maja taka sama szerokosc, ale rozne dlugosci. Sprzedajac deske pewnej okreslonej dlugosci, jezeli jest ona inna od tej podanej przez użytkownika, nalezy odciac od poprzedniej deski. By odpadki nie byly za duze, trzeba do tego wybrac najkrotsza deske (program powinien wskazywac najkrotsza mozlwia deske automatycznie), powinien tez zawierac funkcje wyrzucenia odpakdkow (usuniecie wszystkich desek rozniacych sie dlugoscia od tej zadelkarowanej przez uzytkonika.
Pojecia nie mam jak sie do tego zabrac. Podpowie ktos cokolwiek? Myslicie, ze dlugosci i rodzaje desek nalezy zpisac w matrycy?
multiset) desek, gdzie kluczem jest jej długość. Po kaƶdym odcięciu zastępujesz długość wartością odciętą. W ramach czyszczenia zostawiasz tylko trzy dozwolone klucze.
@KrzaQ2: dzieki. Musze pierwej poczytac czym ten multiset w ogole jest :)
priority_queue), jest to kopiec czyli zawsze na jego szczycie będziesz mieć najmniejszą/największą wartość (zależnie od tego jak wolisz).
priority_queuema tylko jeden akcesor -
priority_queue::top(), nie wydaje mi się to zbyt przydatne w tym zadaniu. Poza tym,
multisetteƶ sortuje.
Komentarz usunięty przez autora
1. Sprawdzanie
2. Powracanie do stanu pierwotnego (czyszczenie magazynu z odpadkow)
3. Kupowianie/sprzedawanie, czyli zmienianie wartosci tablic
O czyms zapomnielem?
W jaki sposob ustawic, liczbe desek i ich dlugosc? Co zrobic, by ilosc mogla byc zmieniana przez uzytkownika w trakcie dzialania programu?
Rozwiązać moƶesz to na kilka sposobów, ale ja to bym zrobił tak:
multiset- kontener trzymający dostępne deski (a raczej same ich długości)
Teraz tak:
1. Nie jestem pewien co chcesz sprawdzać.
Czy cokolwiek jest?
multiset::emptyCzy jest odpowiednio duƶa deska na stanie?
multiset::lower_bound(wielkość) != multiset::end()2. Do stanu pierwotnego czy czyszczenie z odpadów?
Jak chcesz stan pierwotny, to po prostu skopiuj zmienną reprezentującą go