Wpis z mikrobloga

@PiotrokeJ: ale ten jest szybki, tani, ma w zestawie wszystko, duży silnik, może jeździć po wszystkim (wystarczy zmienić opony) no i ma zajebisty rozrusznik wbudowany i co mnie jara możliwość podłączenia iphona do konfiguracji i telemetri.

Przeszukałem sklepy i nic lepszego nie ma w cenie do 3k (ten 1.6k)
  • Odpowiedz
@saldatoreafilo: @saldatoreafilo: Tak samo jak z dronami składaki są droższe ale i lepsze. W nitro bym teraz sie nie pchał bo drogie paliwo i trzeba wymieniać wkładkę w silniku (cylinder, tłok, korba co każde 10L przejechane, jeżeli tego nie wymienisz to istnieje możliwość że strzeli i wtedy cały nowy silnik musisz mieć). Paliwo też drogo wychodzi.

Osobiscie ja bym kupił petrola Hpi Baja 4b albo elektryka czyli zamiast spalinowego silnika
  • Odpowiedz
@saldatoreafilo: Ogólnie latalem w Lublinie i uważałem, sprawdzałem jak tam z ruchem potwietrznym. Wiem że to strefa CTR ale zgłaszać każdy lot aby polatać 15-20 minut, miało sie wg. mnie z celem.

Gdybym wiedział to bym zaczął składać jakiegoś quada ale problem w tym że musiałbym wydać z 5-6k zł aby otrzymać jakość phantoma.
  • Odpowiedz
@saldatoreafilo: przy silnikach standardowych bardziej opłaca się ich wymeczyć do końca i kupić coś lepszego, natomiast przy lepsych silnikach jak Cobra albo RB.

Nowy bardzo dobry silnik 300$ ++ przy czym zestaw naprawczy około 150-200$
Średniej klasy silnik to cena około 100-200$ i zestaw naprawczy po 80$ chodzi.

Jak dbasz o silnik to i 30L zrobisz ale w każdej chwili może strzelić korba i wtedy cały silnik musisz wymienić.
  • Odpowiedz