Wpis z mikrobloga

@kaef: W dalszym ciągu nie rozumiem, dlaczego 99% zgłaszających się nie nadaje się do niczego. przecież to niemożliwe, żeby tyle ludzi było nieogarnietych.
  • Odpowiedz
@pedros92: bo utarło się, ze pomoc kuchenna czy zmywak, to praca tylko dla idiotów i tylko idioci sie zgłaszają. A wystarczyloby zeby to byly pozycje startowe do rozwoju kariery w kuchni i juz byloby łatwiej. Duża rotacja, ale bardziej ogarnięta młodzież by przychodziła.
  • Odpowiedz
@stworzak: Jakim cudem ona ma 21 lat i zerówka 2001-2003?
Urodzona tak samo jak ja w 1994 jak ma 21 lat.
Jak kończyła zerówkę to miała 9 lat, a jak zaczynała tą zerówkę to 6 lat?
Coś tu jest nie tak. :)
  • Odpowiedz
miesiąc na zmywaku można nauczyć się więcej niż w rok w polskim gastronomiku. Zmywak i obierak, to są podstawy, których zawodowy kucharz nie może pominąć


@kaef: Święte słowa. Uczeń gastronomika po miesiącu praktyki na ''zmywaku'' here. Wybitnych umiejętności nie nabyłem, ale dyscypliny i umiejętności poruszania się po szeroko pojętej kuchni (wszystkie pomieszczenia i stanowiska) trochę liznąłem i cenię to sobie bardziej niż 4 lata tłuczenia do głowy teorii i #!$%@? ''zajęć
  • Odpowiedz