Nic dziwnego że Muzułmanie dali radę podbić mocniejszych Sassanidów czy skutecznie osłabić Bizantyjczyków w okresie narodzenia Islamu. Z takim bonusem to nie wiem czy mieli możliwość przegranej. #eu4
@killspoderman: Bym zapomniał, zaczynając tym państwem nawet jak jest jeszcze słabe w evencie przejmuje wszystkie ooliczne arabskie państwa a każda prowincja o innej religii przejęta przez nich automatycznie przechodzi na Islam. Do tego jeśli w czasie wojny okopują prowincje o religii Muzułmańskiej ta po chwili przechodzi pod ich kontrolę odrazu scorowana.
@myzael: Dziwne że wy na to nie wpadliście dla waszych Turków ( ͡º͜ʖ͡º) @Kampala: Wiem. Podejrzewam że podobne boosty i efekty negatywne są jak odpale moment upadku Rzymu. Tak właściwie mechanika chyba żadnej gry strategicznej nieoddała by któregoś z tych okresów. Wrzuciłem to raczej jako ciekawostke jak twórcy moda postanowili to rozwiązać a odpaliłem nimi bo mają fajne idee (⌐͡■͜
A tak na serio, miałem przykrość spotkać się z Turasami w grze MP jako sub za Austrię. Mój FL był równy jednej armii Turków. Święta liga się stworzyła przed 1500 rokiem i jako tako dawała radę się obronić. Ale nie było co myśleć
@killspoderman: Dlatego czytam książke a czas odpalony na 5 :) Zobacze czy pózniej coś się zmieni czy dalej Islam OP. @myzael: Problem z Turkami u was jest taki że z jakiegoś powodu się rozpadają. W momencie przejęcia Syrii zawsze przegrywali. Gdy olewali i szli na Europę/Azję/stepową Ruś było ok i byli naprawdę mocni. Jak wchodzili do Syryjczyków ginęli od rebeliantów.
@myzael: Zmieńcie czas corowania, albo niech nagrodą będzie dostanie cora w takich wypadkach jeśli misja jest 'historyczna' a nie wymyślona przez grę tak jak to było w eu3. Bo po tym jak dostosujecie do kozaków to większość AI nie wyjdzie z buntowników bo ostro ich dopakowało to dlc.
@myzael: Nie mówiłem żeby zmieniać rebeliantów. Zróbcie nagrodą za misje scorowanie tych prowincji i tyle. W 3 to działało, w 4 odeszli od tego z powodu innego systemu corowania który już nie trwa 50 lat. Wy przywróciliście częsciowo corowanie z 3 więc dajcie nagrody z 3. Problem rozwiązany.
#eu4
To jest extended timeline mod czy co?
Do tego jeśli w czasie wojny okopują prowincje o religii Muzułmańskiej ta po chwili przechodzi pod ich kontrolę odrazu scorowana.
@Kampala: Wiem. Podejrzewam że podobne boosty i efekty negatywne są jak odpale moment upadku Rzymu.
Tak właściwie mechanika chyba żadnej gry strategicznej nieoddała by któregoś z tych okresów.
Wrzuciłem to raczej jako ciekawostke jak twórcy moda postanowili to rozwiązać a odpaliłem nimi bo mają fajne idee (⌐ ͡■ ͜
@Skyworld: No pewnie (✌ ゚ ∀ ゚)☞
A tak na serio, miałem przykrość spotkać się z Turasami w grze MP jako sub za Austrię. Mój FL był równy jednej armii Turków. Święta liga się stworzyła przed 1500 rokiem i jako tako dawała radę się obronić. Ale nie było co myśleć
Zobacze czy pózniej coś się zmieni czy dalej Islam OP.
@myzael: Problem z Turkami u was jest taki że z jakiegoś powodu się rozpadają. W momencie przejęcia Syrii zawsze przegrywali. Gdy olewali i szli na Europę/Azję/stepową Ruś było ok i byli naprawdę mocni. Jak wchodzili do Syryjczyków ginęli od rebeliantów.
Zastanawiamy się nad zmianą jak działa corowanie, co może tu pomóc.
Zróbcie nagrodą za misje scorowanie tych prowincji i tyle. W 3 to działało, w 4 odeszli od tego z powodu innego systemu corowania który już nie trwa 50 lat. Wy przywróciliście częsciowo corowanie z 3 więc dajcie nagrody z 3. Problem rozwiązany.