Ej chmurki z #prawo co by się stało gdyby mój niebezpieczny piez zabił wlamywacza który podczas mojej nieobecności w domu się włamał? #kiciochpyta #pytanie
@paddington: Idziesz gnić w sztumie jak nic. Pies powinien otworzyć bandycie drzwi i przygotować mu ciepły napój, a następnie wskazać miejsce przechowywania pieniędzy i wartościowych przedmiotów.
@Marbarella: No właśnie w Hameryce w niektórych stanach możesz nadal odstrzelić dupę włamywaczowi nie martwiąc się konsekwencjami. U nas prawo do obrony miru domowego nadal kuleje.
@ufo99: Zależy, w którym stanie i kto pierwszy wynajmie prawnika. Słyszałam z pierwszej ręki o dwóch sytuacjach: 1. Włamywacz wszedł do domu przez okno, pośliznął się na czymś i złamał nogę. Właścicielka domu, emerytka musiała mu wypłacić 5k zielonych. 2. Chłopak chodził po domu nago, bo lubił. Sąsiad podgladacz zobaczył go przez lornetkę i zgłosił jako obrazę moralności. Chłopak musiał zapłacić grzywnę, mimo że to on był podglądany.
#kiciochpyta #pytanie
Kto by ponosil za to odpowiedzialność?
@proba1: murki chmurki
@paddington: Zależy od sędziego, ale pies na pewno poszedłby do uśpienia
@Marbarella: No właśnie w Hameryce w niektórych stanach możesz nadal odstrzelić dupę włamywaczowi nie martwiąc się konsekwencjami. U nas prawo do obrony miru domowego nadal kuleje.
1. Włamywacz wszedł do domu przez okno, pośliznął się na czymś i złamał nogę. Właścicielka domu, emerytka musiała mu wypłacić 5k zielonych.
2. Chłopak chodził po domu nago, bo lubił. Sąsiad podgladacz zobaczył go przez lornetkę i zgłosił jako obrazę moralności. Chłopak musiał zapłacić grzywnę, mimo że to on był podglądany.