Mircy! Pocztowy urząd celny zatrzymał mi paczkę z chinlandii. Paka zawiera 2 telefony komórkowe o wartości 126$/szt. Pytanie moje brzmi: płacić cło, iść w zaparte, że to prezent, czy jeszcze coś innego? Dodam, że równocześnie dotarła do mnie druga paczka(z trzecim telefonem) i zastanawiam się, czy nie dać im dowodu zakupu tego trzeciego? #aliexpress #zakupyzchin #kiciochpyta #problemypierwszegoswiata
@peacemaker23: @DK13: Jeśli wszystkie 3 były płacone w tym samym czasie, jeszcze z PP to proste jest, że można brać dowód z tego pojedyńczego... Ale jesli nie, przykro mi :P
@Andczej: Rzecz w tym, że to 3 identyczne telefony ( ͡°͜ʖ͡°) No dobra, ten trzeci w innym kolorze, dlatego poszedł osobną paczką. Czysto teoretycznie- mogłem nie wiedzieć, którą paczkę zatrzymali.
@Andczej: Pewnie tak zrobię. Boli tylko fakt bezsensownie wydanych pieniędzy. W tej sytuacji to zwykły haracz, tym bardziej, że te telefony faktycznie idą na prezent...
@peacemaker23: Badz JANUSZEM przez duze J. Odmow przyjecia paczki , bo nic nie zamawiales! A pozniej rozpocznij spor ze sprzedajacym , ze nie otrzymales paczki
@MrAquA: Nie odda z jakiej racji skoro na trackingu będzie widniała informacja że paczka nie została przyjęta przez kupującego? Ali to nie tylko ochrona kupujących ale także sprzedających przed takimi januszami. A zadzieranie z celnikami to jak porywanie się z motyką na słońce. Jak dojebią to się płaci.
Nikt bardziej nie dołożył się do obrzydzenia patriotyzmu i katolicyzmu niż odpowiednio pis i kościół katolicki. Nie żadne lewaki, lgbt, blmy, globaliści i inne nwosy sorosy gatesy. #bekazpisu #bekazprawakow #sejm #tvpis #polska #polityka #polityka
Jestem dumny z działań obywateli, a wy przejrzycie na oczy jak zawsze, czyli za rok maksymalnie dwa lata :) Jak to było za poprzednich rządów PO :) #pis #sejm #zamach #bekazlewactwa #bekazpo #polityka
#aliexpress #zakupyzchin #kiciochpyta #problemypierwszegoswiata
@DK13: za takie coś jest sztum - zastanów się czy warto ryzykować
Odmow przyjecia paczki , bo nic nie zamawiales! A pozniej rozpocznij spor ze sprzedajacym , ze nie otrzymales paczki
Ali to nie tylko ochrona kupujących ale także sprzedających przed takimi januszami. A zadzieranie z celnikami to jak porywanie się z motyką na słońce. Jak dojebią to się płaci.