Wpis z mikrobloga

#sc2turniej

Zapisy do WykopCupu zostały właśnie zakończone! Zapisało się 35 uczestników, a co za tym idzie, drabinka będzie miała system RO32, z dodanymi trzema "przedmeczami" RO64 dla 6 wybrańców. Teraz kilka istotnych informacji:

-Od teraz, włącznie z tym wpisem, wszystkie pierdółki dotyczące turnieju (zgłaszanie wyników, podanie drabinki, anonse towarzyskie), będą tagowane tagiem #sc2turniej, żeby nie śmiecić naszego pięknego # sc2.

-Wbrew temu co mówią w radio i gazetach - nasz turniej wcale nie jest kolejnym turniejem bez nagród. W tej edycji do wygrania są dwa klucze do StarCraft BroodWar! Pierwszy wpadnie dla zwycięzcy, a drugi przypadnie wylosowanej osobie spośród reszty uczestników.

-Szczegóły turnieju zostana jeszcze dopracowane - Wszystkie półfinały jako BO5 są chyba niestety przesadą, a i przydałby się mały apdejcik map poola, bo domyślam się że nowa ladderowa mapa Cośtam Watcher, będzie jedną z najbardziej lubianych map, i dlatego chyba znajdzie swój slocik w naszym map poolu.

Prosiłbym także wszystkich o podanie swojego Nickname#ID, Rasy oraz Ligi (ogólnie to precz z segregacją rasową i ligową, no ale sie domagajo ;;)

Spamlista: (Prosiłbym jakiegoś użytkownika w kolorze bordo, coby pomógł zawołać, nie kręcąc mordo)

1 @ELETHYNH

2 @CHISTORYK

3 @CANISLUPUSLUPUS

4 @ANDR3V

5 @TRANWKAPSULKACH

6 @P1TEK

7 @ZEN274

8 @INFANTOR

9 @RABUSEK

10 @FISHER255

11 @TRUTKA

12 @OSTR

13 @MLODYBOCIAN

14 @ENTROP

15 @BLYSKOTLIWY

16 @MATJU

17 @HADRONSCOLLIDOR (Tu może być problem z kontaktem ;
; - banan)

18 @KLEJDAN

19 @TEH

20 @DEMBSKI

21 @WOMABO

22 @GOPIX

23 @BYSTRYBLONDYN

24 @ENTAROADUN

25 @KOLOROWY_JELONEK

26 @HAVOC

27 @TOCKAR

28 @KOWAD

29 @THEADAS

30 @MRMYDLO

31 @NAWON

32 @SCYTHE

33 @GLOSNIK

34 @XCCCX

35 @MERVIN

Mam nadzieję, że nikogo nie pominąłem, ani nie rąbnąłem się w nicku, w razie czego sygnalizować :).
  • 58
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

mati na WOL - czekam aż przyjdzie mi do HOTS (zamówiłem). Real ID podam jutro w zależności czy będzie WOL czy HOTS.
  • Odpowiedz
@Elethynh: niedługo podam dane - w tym wypadku skorzystam z Guest Passa więc wolę jak najpóźniej go aktywować :(. Najlepiej byłoby jeśli mógłbym podać dzień przed startem turnieju.
  • Odpowiedz
@xcccx: Spoko spoko, po prostu chodzi o to, żeby się upewnić, że wszyscy są zwarci i gotowi, i żeby nie było sytuacji, że komuś majówka wypadła w Kirgistanie, i wróci za rok, a miejsce w drabince zajęte :)

@matju: Turniej zaczyna się 10 maja, i na rozgrywanie każdego meczu będzie czas około tygodnia
  • Odpowiedz
@SctSc: Owszem, nawet miałem się Ciebie pytać, czy byś nie zechciał, tylko czekałem na zakończenie zbierania uczestników :)

Ogólnie, założenia są takie: Runda na mecze trwa około tygodnia (~od wtorku do wtorku), a stream optymalnie odpalamy w weekendy wieczorem.

Na streamie na żywo castujemy gry, które akurat się mogą rozegrać w trakcie kiedy stream jest online, oraz w razie potrzeby (brak zawodników, ciekawe wcześniejsze mecze) - replaye z gier już
  • Odpowiedz
@ostr: Obsowanie jak najbardziej, chociaż pozwolenie właściwie leży w gestii graczy.

Zbiórki, i inne takie pierdółki postaram się wrzucić do jakiegoś zbiorczego łobrazka ze wszystkim, chociaż oczywiście gracze nie muszą się spotykać na kanale. Jeśli ze sobą ustalą, to niech sobie grają nawet potajemnie w środę o czwartej rano, byleby tylko wyniki i replaye były na czas! ;)

A co do par - masz, tylko nikomu nie pokazuj :D ->
  • Odpowiedz