Wpis z mikrobloga

@novyr9: Oglądałem wszystkie. Żaden z tych seriali wg mnie nie jest podobny do Fargo i True Detective Zupełnie inny klimat. Są świetne z innych powodów. Fargo i TD mają "mrok", co jest w nich gigantycznie przyciągające. Stawianie Narcos z The Wire czy BB w jednym szeregu też trochę przegięcie.
  • Odpowiedz
@Decondee: Chyba sam nie zrozumiałeś swojego pytania. Pytałeś o lepsze, a nie lepsze w tym samym klimacie.
Again, to są lepsze a nie w jednym szeregu.
Drugi sezon obnażył słabość TD, zabrakło genialnej gry aktorskiej, to i nawet ciekawy pomysł położyli.
  • Odpowiedz
@novyr9: BB to jeden z moich ulubionych, Narcos i Sopranos też bardzo dobre, ale nie uważam ich za lepsze od Fargo i True Detective. The Wire i Six Feet Under nie oglądałem, ale słyszałem o nich dobre opinie, więc pewnie kiedyś obejrzę. Ze swojej strony polecam jeszcze #dexter
  • Odpowiedz
@novyr9: Obaj nie zrozumieliśmy siebie. Pisałem, że przebija wg mnie TD (co sam cytowałeś), mając na myśli tylko ten klimat seriali. Nie uważam, że TD to top serial ogólnie. Zgadzam się, że BB, The Wire i reszta wspomnianych oprócz Narcos, go przebijają.
  • Odpowiedz
@kredzion: O Dexterze też można dyskutować. Ten serial można podzielić na kilka mniejszych, chyba najbardziej zmienny bohater ever. Fabuła to trochę karuzela, ale sam serial ogląda się mega przyjemnie wg mnie. Wątek rodzinny, ogólnie Debry jest bardzo ciekawie przedstawiony imo.
  • Odpowiedz