Wpis z mikrobloga

#komputery #hardware #pcmasterrace #cokupic

Posiadam procesor AMD Phenom II x6 1090T na płycie głównej DFI LanParty Blood Iron. Do tego kartę GTX 560Ti. Na dniach będę wymieniał płytę z procesorem (na intela, jeszcze nie do końca wiem jakiego) i co ważniejsze - zasilacz na jakąś 650W przyszłościowo, ale co mnie interesuje, to czy kosztowo nie lepiej by mnie wyszło jakbym zamiast zmiany karty na coś mocniejszego dokupił drugiego 560Ti, identycznego (Gigabyte), i połączył je w SLI. Nie wiecie może na jakim poziomie wydajnościowym by się taki zestaw prezentował? 560Ti kosztowałaby w okolicach 300zł, a jeżeli dorównywałoby to wydajnościowo do chociażby takiej 760, która mniej niż 700zł nie kosztuje, to byłby to dobry deal ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 4
@CommieDwarf: @Eiarmasta: Wiedźminem na średnich już się cieszę po delikatnym podkręceniu zegara. Chodzi o to, że na nową kartę musiałbym wydać zdecydowanie więcej - jak sami piszecie - w okolicach 700zł za nieduży w sumie wzrost wydajności, natomiast drugą 560ti miałbym za 300zł, dlatego zależy mi na oszacowaniu jak wydajnościowo by się 2x560ti prezentowało, bo wujek google nie pomaga w tej kwestii. Rozumiecie, chciałbym porównać taki zestaw do wydajności jakiejś
@thePiter: taki zestaw miałby wydajność na poziomie 670 +7 fps. SLI zasadniczo nigdy nie miało sensu, podwójne grzanie całej budy i podwójne zużycie prądu przy zysku do 20-30 procent wydajności i to przy dobrze zoptymalizowanej grze. EDIT : Zapomniałem napisać o podwójnym hałasie.