Wpis z mikrobloga

#programowanie #cpp #cplusplus
Trochę głupio mi zadawać takie pytania, ale sytuacja wygląda tak, że muszę w miarę szybko uruchomić jakiekolwiek proste połączenie z serwerem z SignalR w aplikacji konsolowej C++.

[[Mam tu nawet gotowy kod]](https://github.com/aspnet/SignalR-Client-Cpp/blob/dev/samples/HubConnectionSample/HubConnectionSample.cpp) z tym że problem polega na tym, że za cholerę nie znam się na C++, a Visual Studio pluje błędami z co drugiej linijce ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Z tego co tu widzę, brakuje mu paru klas które w tym kodzie przywołuję. Na czerwono podkreśla: "utility", "web", ".invoke", "pplx", "ucout", "std::getline".

Wydaje mi się, że większość tych klas powinna znajdować się w bibliotekach które deklaruję na początku (include). Czy w C++ trzeba jakoś jeszcze coś skonfigurować w kompilatorze żeby to zaczęło działać? Jaki może być powód że VS tych klas nie widzi? To co mam obecnie, to kropka w kropkę kod z tego linka. Co jest tam czego u mnie nie ma?
  • 7
@kuhar: niech zacznie od tego jakie ma błędy kompilacji. To będziemy rozwiązywać jakiś tydzień tutaj na mirko. :D Później okaże się, że linker nie znajduje symboli. Kolejny tydzień.