Tak chwaliłem i polecałem firmę #limes, że po roku bezproblemowej obsługi, przysyłają ofertę na przedłużenie umowy: Prędkość: 40/20 Mb (mam 30/10 i w zupełności mi to starcza) Abonament: 55,00 zł brutto (płaciłem 45zł) Okres umowy: 24 miesiące (12 miesięcy - tego szukam, a w ofercie widzę, że już nie mają (╥﹏╥) ) Aktywacja umowy: 1,00 zł brutto (co mam kuźwa aktywować, skoro to przedłużenie?)
I tu pytanie Mirki - szukam dostawcy internetowego Gdańsk VII Dwór, na podobnych warunkach jak obecnie. Ktoś coś?
@nawon: niee, zwykła miedź :) tzn, nie wiem jak mają od szafki rozdzielczej, której nigdy nie widziałem, a ich jakimś tam głównym punktem, ale w tej początkowej drodze, to zwykły kabel
@jak_to_mozliwe: ja mam takie sobie doswiadczenie z limes (w Gdyni). Sporo awarii, slabe lacze. Aczkolwiek czesto dzwonili do mnie techniczni po zgloszeniu awarii, co bylo na plus. Mieszkalem kilka lat temu w Gdańsk VII Dwór i mialem kabel UPC. Przez kilka lat moze 1-2 awarie. Nie wiem jaka byla cena itd. bo nigdy nie biore cyrografow, ale jakosciowo bylo bez zarzutu.
@jak_to_mozliwe: też przysłali fatalną propozycję umowy, więc sam i zaproponowałem swoją na bazie tego co mają na stronie i wyszedłem na tym rewelacyjnie :) Spróbuj, naprawdę idzie się tam dogadać!
@ajkju: @czy_to_ja: przesłałem od razu odpowiedź, zobaczymy co odpisze. Jak się nie da, to będę musiał poszukać konkurencji, a szczerze nie znam niczego poza UPC, które akurat do mojego bloku nie sięga(sic).
@nawon: @ajkju: @mrbungle: @czy_to_ja: sprawa ma się tak, że po moim pytaniu, podesłano mi taką ofertę: Przesyłam jeszcze jedną propozycję. Prędkość: 40/20 Mb Abonament: 49,00 zł brutto Okres
@jak_to_mozliwe: powiem ci tak - te parametry z oferty nigdy nie mialy przelozenia na rzeczywistosc w miejscu w ktorym mialem ich kabel. Bardzo duzo zalezy od lokalizacji. Byli u mnie kiedys kolesie z UPC i od razu mowili - w tej lokalizacji bierz max xx Mb, bo tylko tyle wyciagniesz (mimo ze w ofercie jest tez opcja 5*xx).
Z UPC mialem max, teraz jestem w Netii i tez mam max
@mrbungle: pisałem już tam wyżej, że UPC nie sięga do mojej klatki. Gdyby było inaczej, nawet nie brałbym pod uwagę innej firmy. Inna sprawa, że z limes jestem akurat bardzo zadowolony - prędkości mam ok, więc widać mam dobrą lokalizację.
@jak_to_mozliwe: a to nie zauwazylem, ale dzwoniles do UPC? Troche dziwne, myslalem ze cale to osiedle jest dawno okablowane (mieszkalem tam z 5 lat temu jak nie wiecej).
Prędkość: 40/20 Mb (mam 30/10 i w zupełności mi to starcza)
Abonament: 55,00 zł brutto (płaciłem 45zł)
Okres umowy: 24 miesiące (12 miesięcy - tego szukam, a w ofercie widzę, że już nie mają (╥﹏╥) )
Aktywacja umowy: 1,00 zł brutto (co mam kuźwa aktywować, skoro to przedłużenie?)
I tu pytanie Mirki - szukam dostawcy internetowego Gdańsk VII Dwór, na podobnych warunkach jak obecnie. Ktoś coś?
#gdansk
Mieszkalem kilka lat temu w Gdańsk VII Dwór i mialem kabel UPC. Przez kilka lat moze 1-2 awarie. Nie wiem jaka byla cena itd. bo nigdy nie biore cyrografow, ale jakosciowo bylo bez zarzutu.
Jak się nie da, to będę musiał poszukać konkurencji, a szczerze nie znam niczego poza UPC, które akurat do mojego bloku nie sięga(sic).
Przesyłam jeszcze jedną propozycję.
Prędkość: 40/20 Mb
Abonament: 49,00 zł brutto
Okres
Z UPC mialem max, teraz jestem w Netii i tez mam max