Aktywne Wpisy
drogba90 +453
Nie ma lepszego mema z nosaczem i nie zapraszam do dyskusji nawet #humorobrazkowy #heheszki #konkursnanajbardziejgownianymemznosaczem
Syn_Tracza +78
Wykres dla Lodzi. Tak się dzieje, że od 4 lat mieszkam w tym mieście (dobrowolnie xD). Poznałem to miasto, w sensie, jak szybko ubywa ludzi, jakie są zarobki ludzi, jakie są perspektywy, ilu jest dobrze płacących firm itd.
Otóż ceny mieszkań odskoczyły od realiów jeszcze bardziej niż w innych miastach. Sam zarabiam więcej niż 3 mediany i pewnie >95% ludzi w tym mieście jest ode mnie biedniejszych, a ceny nieruchomości w tym
Otóż ceny mieszkań odskoczyły od realiów jeszcze bardziej niż w innych miastach. Sam zarabiam więcej niż 3 mediany i pewnie >95% ludzi w tym mieście jest ode mnie biedniejszych, a ceny nieruchomości w tym
Mam propozycję dla całej policji.
Jeśli chodzicie na patrole to nie zabierajcie ze sobą broni. A co jeśli coś się przydarzy?
Bądźcie konsekwentni. Zróbcie to co doradzanie wszystkim innym obywatelom:
Zadzwońcie na komendę żeby wam przywieźli pistolety.
Wtedy będziecie mieli taką samą sytuację jak zwykli obywatele, którym zabrania się posiadania broni. Oni też przecież mogą w sytuacji zagrożenia wezwać osoby z pistoletami...
@look997: komu się zabrania posiadania broni?
Czytał ustawę o broni i amunicji?
Dojebujesz do pieca jak Korwin że to aż się płakać chce. Jak za prawo jazdy trzeba płacić wyrabiać je miesiąc 2 nauczyć jeździć, zdać egzamin, przejść badania lekarskie, to nikt nie płacze. Ale
Naprawdę zabrania się posiadania broni? No popatrz a na strzelnicach tylu ludzi co o tym nie wie...
@nico112: korwin krul tak mówił i ze podpisujmy się za bronią dla obywateli XD
8. Zabrania się noszenia broni posiadanej na podstawie pozwolenia do celów kolekcjonerskich lub pamiątkowych bez zgody właściwego organu Policji.
9. W rozumieniu ustawy noszenie broni oznacza każdy sposób przemieszczania załadowanej broni przez osobę posiadającą
Sorry za gunwo burze
Oczywiście "zabrania posiadania się broni" to jest skrót myślowy.
Jednak ja tutaj zwracam się do policjantów, którym zdarza się mówić że "zwykli obywatele absolutnie nie powinni mieć broni".
Za stan naturalny uznaję, że człowiek ma prawo do obrony. Jeśli nie mogę mieć broni to znaczy
To może zwróć się z tym tekstem do policji a nie na wypok gdzie policjantów jest mało?
@look997:
@look997: XD no tak niech ludzie którzy mają pierwszy raz b--ń w ręku wyjdą się bronić na ulicę. XD Jak będziesz miał 18 lat to przejdź się na strzelnicę weź glocka, ustaw tarczę na 15 m i zobacz ile pójdzie w tarczę. To twój przeciwnik. który cię nie atakuje, czeka aż strzelisz. na 10 pocisków 3 które nie wpadły poszły w
A niewystarczająco jasno go opisałem?
@look997:
Powtarzam: Jaki problem?