Wpis z mikrobloga

@fenix7557: Tak. Jest to możliwe. Swego czasu, 10 lat temu używałem serializerów do zapisu do pliku i później odczytania z pliku. Dawno to robiłem, jeszcze w czasach .net 3.0 i wtedy były 3 serializery, z czego binary działa tylko pod windowsem, do xml trzeba kombinować z plikiem definicji, za to soap wychodzi całkiem zgrabnie, gdy ma być multikulti, ale jest wolniejszy i więcej zajmuje niż binary.

p.s. pamiętaj o atrybutach [serialize]
@piot-rabi: A już sobie poradziłem. Mam teraz problem bo pobralem bibliotekę poprzez NuGet Manager, zainstalowana itp. Buildowałem, odpalałem ponownie VS i krzyczy że nie widzi tego .dll, że nie jest dodana referencja. Kiedy to tym zarządza Nuget i wszystko jest. A jak próbuję dodać ręcznie to krzyczy że to już jest dodane.
@fenix7557: przez neta to czasami jest problem, ale tak:
a) masz jeden projekt czy kilka? Bo jak kilka, to możliwe, że masz zainstalowane tylko w 1 projekcie i teraz zamiast instalować od nowa, to musisz wejść do zarządzania i rozszerzyć to na inne projekty
b) nuget czasami daje ciała, gdy paczki mają jakieś bardziej skomplikowane licencje, np. tak kiedyś było z system.web.mvc , więc trzeba było kombinować
c) zawsze możesz to
@piot-rabi: Dzięki za pomoc ale problem był zagmatwany. Przede wszystkim piszę to pod Unity. Za dużo godzin już nad tym siedzę. Ogólnie .dll był w referencjach projektu a krzyczało że nie ma. Pierwszy raz się rzuciłem na używanie pluginów i to jeszcze w nie standardowym projekcie. Cofnąłem się kilka zmian do tyłu, zrobiłem na nowo, użyłem innej biblioteki i działa.
@fenix7557: Czasami dobrym pomysłem jest też zrobić "Clear Solution" (czyli clear na całej solucji), a nast. "Rebuild Solution". Rebuild, czyli ctrl+shift+b (visual studio) powinien zrobić clear, ale ost. się przekonałem, że nie zawsze. Tak, też miałem problem z poprawnymi referencjami pomiędzy projektami.