Wpis z mikrobloga

#pregierz #gorzkiezale #samochody
Zardzewiały pręt w tyłek wszystkim "jestę kierowcą" za pakowanie blacharni na skrzyżowanie, z którego nie można zjechać. Jeszcze większy za to samo dla Wielmożnych TIRmanów.
Drugi rdzewiak dla służb drogowych za maniakalne montowanie sygnalizacji świetlnej na rondach. Skutek taki, że jak światła nie działają to ruch robi się płynny...ale nie bo jak świateł nie będzie to "jestę kierowcą" sobie nie poradzą.

I nagroda specjalna dla faceta z zarządu ruchu za stwierdzenie, że światła nie służą upłynnieniu ruchu, a jego uspokojeniu.
Ulżyło.
  • 14
@Leel00: mówię o pajacach z ledami których nie widać po zmroku. Jak jeszcze ma ciemne auto i ledy na artapie nisko nad ziemią to kombo brejker. Ostatnio tylko mrugnięcie długimi takiego #!$%@? spowodowało, że szybko wracałem na swój pas po wyprzedzaniu bo go nie widziałem i nie tylko ja a różowy na fotelu obok też nie widziała... kto dopuszcza to #!$%@? do użytku...
@gappaz: Głupie prawo, które janusze próbują "obejść po taniości", bo cebula, zaoszczędzą 2 złote w skali roku.
Kiedyś jeździło się bez świateł w dzień i na wieczór nie było problemu, żeby włączyć. A teraz debile na ledach, choć buro i ciemno jak nie powiem gdzie, to ciśnie tą zagazowanym wynalazkiem i się jara, bo on oszczędny.
@KrupnikPL: @gappaz: dziwne, ze nie widzisz ledów "krótkich" i pozycyjnych tylnych po zmroku, może trzeba wybrać się do okulisty? Chyba, że ktoś jakieś chińskie gówna założył nieoryginalne, to faktycznie kij mu w tyłek :>
@Vein: Widzisz jaka aura panuje o tej porze roku za oknem mniej więcej od 17-18? to teraz wykmiń, że pajac jechał w takich warunkach tylko na gównoledach...i podejrzewam, że pewnie i Ty miałbyś problem, żeby go dostrzec w terenie niezabudowanym. Co do mojego wzroku to się nie martw podejrzewam, że jest lepszy niż Twój.
@Vein: na zafirze raczej sprzętu z górnej półki bym się nie spodziewał... zresztą nie oszukujmy się nie po to wiara te gównoledy zakłada, żeby kupić dobry homologowany zestaw tylko lecą po #!$%@? taniości byle było.
@Leel00: i mam nadzieje, że przyjdzie dzień i jakiś baran w wawce w siedzibie jakiegoś tworzącego przepisy ministerstwa czy urzędu wreszcie wpadnie na pomysł by ograniczyc te ledy.
@gappaz: @gappaz: nie ma sensu tworzyć nowych przepisów, tylko zacząć stosować aktualne, na przeglądach i patrole powinny pałować za niehomologowane oświetlenie i tyle.