Aktywne Wpisy
pogop +5
Świetna zabawa na chpd. Ja myślałem, że po przejechaniu Wisły jestem w ciepłych krajach, bo rodzice mówili, że są za wielką wodą XD
#heheszki #dzieci #dziecinstwo
#heheszki #dzieci #dziecinstwo
WielkiNos +22
Niektórzy mężczyźni postępują radykalnie w przypadku kiedy ich partnerka ma kolegów.
#zwiazki #zazdrosc #logikaniebieskichpaskow
#zwiazki #zazdrosc #logikaniebieskichpaskow
Mam komputer stacjonarny w którym mam taką małą kartę sieciową. Asus USB-N10 Nano Klik Czy ktoś może mi powiedzieć cz ta karta ma jakiś limit przesyłu? Korzystając z tego samego wifi oocla test.
laptop - 74 ms - PING / 12.77 Mb/s POBIERANIE / 3.00 Mb/s WYSYŁANIE
komputer stacjonarny - 66 ms - PING / 0.58 Mb/s POBIERANIE / 0.12 Mb/s WYSYŁANIE
komórka - 81 ms - PING / 5,68 Mb/s POBIERANIE / 3.00 Mb/s WYSYŁANIE
no i nie wiem o co chodzi. Mam 15Mb internetu a na komputerze mam troche ponad 0,5! Szukałam opini na temat tej karty sieciowej ale nikt się na nią nie skarży.
Może to coś z routerem - tylko co? są na routerze jakieś priorytety? Że laptop ma wyższy priorytet?
#pytanie #pytaniedoeksperta #sieci
duża literka B coś by tu zmieniła, bo oznacza Bajty, a 'b' oznacza bity. Zresztą sam to napisałeś, ale nie wiem po co, skoro wszędzie jest "Mb"...
@Rachel_: 15mbps = ok.1.8MB/s
Teraz tak - skąd te dane? mierniki prędkości typu speedtest.net?
Do 12, ale mega bitów na sekundę. Nie megabajtów, jednostki tutaj są bardzo ważne.
Podłącz tą kartę do laptopa
@husky83: zakładam, że autorka nie widzi różnicy, więc wolałem to napisać.
Tak, użyłam wszędzie ookli. Ale samo to że jeśli puszcze sobie coś na youtubie (muzykę) to komputer nie jest w stanie odtwarzać płynnie tylko musi najpierw naładować. Na laptopie odtwarza płynnie w najwyższej rozdzielczości - wiec coś nie halo.
System wszędzie to windows 7
Naciśnij CTRL+ALT+DEL, wybierz 'Menedżer zadań', tam zakładka 'wydajność' i na samym dole jest 'monitor zasobów'. Jak go otworzysz, przejdź na zakładkę 'sieć'. Poczekaj z minutkę, żeby był widoczny cały wykres, zrób screena i wrzuć tutaj. Ale w tym czasie nie rób żadnych testów, wyłącz przeglądarkę itd.
Albo - tak jak wcześniej napisałem - sprawdź kartę na laptopie.
Łącze WiFi 120mbps, a coś wykorzystuje je w (patrząc na wykres) ok. 3 %. Czyli już na wejście w tym momencie zżera Ci 3-4mbps.
Przejdź na zakładkę 'wydajność', tam na dole powinno być 'monitor zasobów'. Aczkolwiek nie wiem, czy we wszystkich wersjach Win7 jest on dostępny...
Jeśli jest - tam zakładka 'sieć'.
nie wiem co to sa te svhost
svhost to proces systemowy, odpowiada za tak dużo rzeczy, że nie sposób je wymienić, w każdym razie jego lepiej nie ruszać ;)
Czy to może być wina routera? Miałam na początku takie podejrzenia że skoro laptop był pierwszy w sieci ma pierszeństwo przydzielania zasobów - czy coś.
Funkcja Quality of Service - WMM, Kontrola przepustowości