Wpis z mikrobloga

#aliexpress #zakupy

Witam. Czy jak skasuje spór to potem mogę go znowu założyć czy już nie ma takiej możliwości.. bo nie wiem czy skośnooki chce mnie zrobić w konia czy nie.. bo chce abym skasował czasowo spór.
Oraz z automatu mi przeleją pieniądze jeżeli minie czas sporu czy nie ?
  • 4
@L3AD3R: Ogólnie sytuacja wygląda tak, że towar zamówiłem i opłaciłem 12 września.. Jest 9 listopad i do tej pory nie otrzymałem towaru. Na stronie do śledzenia jest że item przybył do polski 1 października i dalej już cisza.. Podejrzewam że został skradziony.. kitajec pisze, że często do polski idzie długo,(nigdy tak długo nie czekałem, raz czekałem 40 dni drugi raz 15 dni, tutaj zaraz stuknie 60) że na pewno dostane, że
@r5678: ja raz zamówiłem słuchawki za dolara, i nie doszly po 2 miechach więc rozpocząłem spór i okazało się że kitańczyk naciągał ludzi bo nie wysyłał (takie info od samego serwisu alie) i zwrocili mi pieniadze. Na banggodzie tydzień temu miałem taką sytuacje że zamówiłem powerbank xiaomi 18 września i powinien już dotrzeć ze 3 tygodnie temu, rozpoczałem wiec spor i na bangg i na paypalu, serwis poprosil o wycofanie sporu
@r5678: wiec tak.. spor mozna otwierac i zamykac tyle razy ile masz ochote.. ja zazwyczaj robie tak ze sprawdzam ile w aukcji bylo czasu na ochrone, i jak stuka te 45/60/90 dni to zakladam spor/nawet jesli majfrend przedluzyl czas ochrony.. oczywiscie zaznaczajac, ze gdyby jednak doszedl przedmiot napisze i zaplace za niego..w tamtym tygodniu mialam taka sytuacje, ze przyszedl przedmiot, ktory zamowilam na poczatku wrzesnia a zdazylam juz dostac za niego