Wpis z mikrobloga

@Logan00: ma odkręconą pokrywę bo z nią to dopiero była masakra. ale sprobuję go przeczyścić. @stasiusoyka: nawet mnie nie dobijaj, jestem zmarzluchem a nawet mi w mieszkaniu jest za gorąco a kaloryfery przez cała zimę odkręciłam ze 3 razy
@mojwa: mi też się prawie 5 letni laptok przegrzewał, ledwo włączyłem i miał 80* (można było jajecznice na nim zrobić), kupilem sprężone powietrze za 10zł, dmuchnąłem nim kilka razy we wszystkie dziury w laptopie i temp. spadła do 50-60 :>
@LuQa: no to będę kombinować. dzięki i zobaczymy jaki będzie efekt. aktualnie temperatura spadła do ~60 stopni. Na podstawce i bez specjalnego obciążąnia.
@mojwa: Tylko pamiętaj, że przy używaniu tego powietrza tą puchę trzeba trzymać równo w pionie, nie można jej przechylać, bo inaczej zamiast powietrza będzie psikać woda i zalejesz kompa :P Zresztą jest to napisane w instrukcji. No i oczywiście podczas psikania wyłącz kompa z prądu.
@mojwa: a jaka różnica dla fana czy go popchniesz w przód czy wstecz? ja używam odkurzacza i nic się nie dzieje, a kurz się wyciąga a nie wlatuje do środka. Oczywiście najlepiej jak ma się i ciągnięcie i dmuchanie (doskonała filozofia życiowa).