Wpis z mikrobloga

zgubiłem portfel... chyba nawet kolo auta, 20m od domu po 10 minutach wrocilem i wsyzstko przeszukałem (jestem pewny ze z auta go wyciągałem) szukałem wszędzie z 2 godziny i nic... 5 stów prawo jazdy dowod osobisty i papiery od auta poszły sie #!$%@?ć.. #mireczki prosiłbym o porade, co teraz? zgłaszać gdzieś kradzież? (jest możliwa, może akurat ktoś sie nawinął), jakie są wasze doświadczenia? jak ktoś znalazł to wraacało pocztą np.?
#kradno #zgubione #zgubilem2dychy
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cogis1213: może iść na policję zgłosić kradzież portfela z dowodem (dobrze by było mieć numer dowodu). Zawsze to jest jakiś papier w razie gdyby ktoś chciał wziąć pożyczkę na Twoje dane.
  • Odpowiedz
@cogis1213: ja kiedyś zgubiłem portfel. Tak się złożyło, że zanim się ogarnąłem że coś jest nie tak, portfel poleciał do kogo innego. Ten ktoś wyczyścił go z kasy w 99% (zostały same drobne pokroju 10-20 gr), a informacja o znalezieniu dotarła do mnie dopiero po kilku dniach.
Masz trochę szansy na uczciwego znalazcę i cały hajs w portfelu, ale równie dobrze twoje rzeczy mogą do ciebie nie wrócić. Niestety policja
  • Odpowiedz
  • 0
@cogis1213: ja zgubiłem dowód to zgłosiłem od razu. Z dniem zgłoszenia dokument przestał być ważny. Nawet jeżeli ktoś odesle, miej świadomość że może nabroic na Twoje konto. Mój dowód doszedł poczta i teraz mam dwa
  • Odpowiedz
Dobra znalazł się, leżał tam gdzie sprawdzałęm z milion razy, ale zauwazylem dopiero po dwóch dniach... kolo wejscia do domu... dzięki za wszelką pomoc!
  • Odpowiedz