Wpis z mikrobloga

Witam chwalę się swoim piwkiem Witbier od BA 13 Blg. Zawartość cukru w brzeczce po chmieleniu 16,5 % wiem całkiem sporo będzie treściwe :), po 6 dniach odfermentowało mi do 5,2 Blg, pomiar powtórzyłem dnia 13tego 5,1. Moja koncepcja to zmierzyć cukier w sobotę/niedzielę jeżeli ponownie wskaźnik pokaże 5,1 butelkuję po dodaniu 170g glukozy rozpuszczonej w 04l wody. Pomijam fermentację cichą z tego względu iż jest to piwko pszeniczne więc mętność jest wskazana. W załączeniu fotki brzeczki po apogeum fermentacji burzliwej oraz receptura. Pozdrawiam( ͡ ͜ʖ ͡)

#piwo #piwowarstwo #piwodomowe
yneb - Witam chwalę się swoim piwkiem Witbier od BA 13 Blg. Zawartość cukru w brzeczc...

źródło: comment_cpl6m1kTLTrZ6RzRdEOjrcfs00WneY65.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz