Wpis z mikrobloga

#komputery #problemzkomputerem Podpiąłemj laptopa lenovo g780 (windows 7) do stacji dokującej i sprawdziłem jak się spisuje pod monitorem zewnętzrznym. Potem odłączyłem go i zaczęły się problemy. Po uruchomieniu nie pojawia się ekran, dopiero wciskanie klawiszy Fn i F3 z symbolem monitora, włącza laptopowy wyświetlacz. Dodam, że wyświetlacz laptopa jest ustawiony jako domyślny. Ktoś ma rozwiązanie?
  • 6
@pogop: Odłącz stacje dokującą :) Jeśli nie pomogło to znaczy, że przestawił Ci się domyślny ekran w sterowniku, musisz poszukać w ustawieniach wyświetlania, może być to zapisane w ustawieniach windows (PPM/Rozdzielczość ekranu - tutaj lub dalej w ustawieniach sterownika modułu producenta karty graficznej: "Ustawienia zaawansowane")
@kitkat82: stacja dokująca była podpięta tylko raz , a w głebszych ustawieniach też już grzebałem. Aż mnie świerzbi, żeby wywalic to lenowowskie oprogramowanie w całości z dysku i postawić system od nowa...
@kitkat82: teraz mi mówisz ;) Poza tym laptop żony na firmę i chciała mieć wszystko, że mucha nie siada. no i teraz ma... Aczkolwiek to, że monitor nie działa, to i tak moja wiana...