Wpis z mikrobloga

@ufo99: Zapomniałem, oczywiście IPS najlepiej. Znalazłem coś takiego ale znalazłem niewielie informacji na jego temat. Tylko jakis filmik jak koleś narzeka że przy mruga gdy się nim rusza, co rzeczywiście widać na filmiku.
  • Odpowiedz
@ufo99: No właśnie iiyama. Kiedyś wydawały mi się bardzo dobre I jakoś tak je potrzegałem. Ostatnio tylko ktoś mi powiedział że niekoniecznie, ale bez konkretnych powodów. Może rzeczywiście warto sprawdzić?
  • Odpowiedz
@OS7RY: Mam u siebie 6 różnych iiyamek (3 różne rodzaje z czego 2 IPS), z żadną nie miałem nigdy problemów, a pracują już 3 lata.
  • Odpowiedz
@ufo99: @OS7RY: Iiyama ma tę zaletę, że tworzy o wiele bardziej zaawansowane ekrany + udostępnia parametry techniczne. Oczywiście nie każdy ich monitor to cudo perfekcyjne, ale jak bym szukał taniego ekranu, to tylko Iiyama. Wchodzisz na ich stronę i widzisz podstawowe parametry - ilość candeli, czy mają Pivota itd.
http://www.iiyama.com/pl_pl/produkty/prolite-xu2590hs-b1/
Przykład

I po tych danych technicznych poznasz dobrą firmę od chińskiej tandety. Bo jak jesteś zawodowcem (nie jestem :D) to
  • Odpowiedz
@Crystalish: No właśnie miałem monitor Dell kiedyś i właśnie problem z podświetleniem był. Dobre monitory do grania itp, ale do grafiki, przynajmniej w tym przedziale cenowym, to już nie jestem taki pewien.

@fervi: Iiyama, wydaje się spoko, tylko czemu modele które mnie interesują 27", IPS, 1440p, opisane jako dobre do grafiki, mają błyszczącą matrycę – tego nie jestem w stanie pojąć ;]
  • Odpowiedz
@OS7RY: Musisz szukać, mają wyszukiwarkę, po której znajdziesz wszystko co potrzebujesz :P Bardzo "rozbudowana" jak na standardy monitorowe
  • Odpowiedz