Wpis z mikrobloga

Mirki, szukam filmu, który oglądałem dość dawno. Chcę go obejrzeć jeszcze raz i wydawało mi się, że pamiętam tytuł. Niestety nigdzie mi go nie znajduje. Opowiada on o miliarderze, który zaprasza na swoją prywatną wyspę kilka osób, które są w różnego rodzaju tarapatach. Między innymi był aktor, który zabił dziewczynę samochodem, była chyba też dziennikarka i jeszcze kilka osób. Ów miliarder w zaproszeniu sugerował, że (chyba) rozwiąże ich problemy. W rzeczywistości (również chyba) każdy z zaproszonych miał związek z zaginioną córką gospodarza, który jak się okazuje popełnia samobójstwo (w którym być może ktoś mu pomógł).
Do tej pory myślałem, że film nosi nazwę "Game", ale pod tym tytułem nic takiego nie znajduje. Ktoś kojarzy? Ktoś podpowie?
#film #szukamfilmu
  • 7
Nie przypominam sobie. Po tym rzekomym samobójstwie chyba każdy każdego podejrzewał o morderstwo. Główny wątek przeplatany był historiami z przeszłości owych zaproszonych ludzi.
@Tilluviel: Na pewno nie to. Przypomniało mi się jeszcze, że była tam dziewczyna, którą porwano czy wykupiono z przedszkola gdzieś w azji czy indiach i później została tancerką w jakimś ekskluzywnym klubie nocnym w klimatach indyjskich.