Wpis z mikrobloga

@gked: Od zawsze zajmuje się handlem i ma dostęp do dobrych stawek na transport morski i lotniczy, a przypadkiem w ręce wpadł mi kontakt do Ciebie i pomyslałem, że skoro jestes tam na miejscu i znasz lokalne realia, zapytam czy byłbyś zainteresowany handlem. Przez znajomych dotarły do mnie informacje,że wysyłają do Afryki stare samochody z Hamburga(tzn proste w obsłudze bez komputerów i stare telefony), które tam sa uzywane lub wyjmowane podzespoły - resztę się wyrzuca. Jednak będąc tam na miejscu, pewnie masz jakieśprzemyslenia na co może być wzięcie - oczywiście w granicach zdrowego rozsądku, tzn nie zajmujemy sie handlem ropa itp.

Nigerię traktuję jak inne rynki czyli ktoś tam jest, są sieci handlowe, hurt, detal -układy, łapówki itp, ale moze warto pochylic się i znależć niszę w którą można wejśćbez dużego ryzyka.

Ps. zanim tam pojade chciałbym wiedziec czego konkretnie tam szukać oraz jak dokąłdnie znasz tam tzw. otoczenie biznesu, i co można im sprzedać( nie mylić z dać dystrybutorowi , który zniknie)

Skoro jestes w Polsce to podaj do siebie telefon, maila, moze uda nam się porozmawiać i cos sensownego wymyslić na początek.

Pozdrawiam,

Grzegorz Kędzior
+48 696182600
  • 1