Wpis z mikrobloga

@aleszczerze: Jako schabowe w naszym kraju potocznie często przyjmuje się wszystko co jest płaskie, w panierce i smażone. Są "schabowe" ze schabu, karkówki, ud kurczaka, filetów kurczaka, kań... Powinieneś już ogarniać.
  • Odpowiedz
: Jako schabowe w naszym kraju potocznie często przyjmuje się wszystko co jest płaskie, w panierce i smażone. Są "schabowe" ze schabu, karkówki, ud kurczaka, filetów kurczaka, kań... Powinieneś już ogarniać.


@anonim1133: nie, nie ma schabowych z karkówk, kurczaka, grzybów. To że ktoś coś błednie nazywa nic tu nei zmienia.
  • Odpowiedz
@aleszczerze: Moczysz wcześniej w mleku? Jeśli nie to spróbuj.
Zalej sowy mlekiem, obciąż je czymś i pozostaw na parę godzin. Później odsącz i dalej zgodnie z Twoim przepisem. Dzięki temu zabiegowi kanie staną się kruche i uwydatni się ich smak. :)
  • Odpowiedz