Wpis z mikrobloga

Przepraszam, że ja tak o wszystko zapytuję, ale nigdy nie miałem słuchawek z mikro i pewnych rzeczy nie wiem.
No więc kupiłem sobie te syvy od roccata i wszystko fajnie, tylko że wszystko to co powiem do mikrofonu odtwarza mi się później w słuchawkach. W sumie nie przeszkadzałoby mi to, gdyby nie fakt, iż jak nie mówię nic to słyszę bzzzzzzzzzz cały czas i lekko to irytuje. Na fonie tak nie mam więc oczywiście to kwestia ustawień systemu, tylko że nie wiem o które dokładnie chodzi. Jakby jakiś doświadczony Mirosław znał ten problem i wiedział jak go rozwiązać to byłbym wdzięczny.
I druga sprawa- czasem jak włączę mikrofon to w słuchawkach słyszę takie łuuuziiłuuu bzziiiii łubudu łubudu jakby jakieś spięcia tudzież przepięcia były. Zauważyłem, że lekko pomaga na to zmniejszenie zwiększenia mikrofonu (heh) ale w sumie to to zwiększenie by się przydało bo zazwyczaj mówię cicho.
#csgo
  • 14
@Trustm3: jeżeli z kimś rozmawiasz to najbardziej prawdopodobna opcja to taka, że masz przebicia, tj. słyszysz swoją mowę u osoby z którą rozmawiasz, gdyż jej mikrofon wychwytuje dźwięk. dzieje się to zazwyczaj na głośnikach.
@retardo: Ty, teraz w ogóle nie słychać mikro, chyba że ustawie ten suwak z powrotem na 100 lub w opcjach mikro ustawie "nasł#!$%@?". Czyli jakby mikrofon był sam w sobie wyłączony/wyciszony i dopiero ten dźwięk "wtórny" przesyłał się do innych. Ten dźwięk z kompa bezpośrednio. Jak włączę yt na przykład to też słychać. Ale z mikro bezpośrednio nie słychać ;/
@retardo: 1) Puszczę dźwięk z kompa- współgracze go słyszą.
2) Powiem coś do mikro- współgracze nie słyszą nic.
3) Zrobię "nasł#!$%@? to urządzenie" w opcjach mikrofonu- powiem coś do mikro-słyszę mój głos zarówno ja, jak i współgracze.
Stąd wysnułem wniosek, że jeśli mikrofonu nie słychać u mnie na kompie, to u innych też nie. Tak jakbym miał to mikro wyciszone/wyłączone czy coś, jednak ustawienia są raczej w porządku i wyglądają tak,
Pobierz Trustm3 - @retardo: 1) Puszczę dźwięk z kompa- współgracze go słyszą.
2) Powiem coś ...
źródło: comment_n8YBIhQ6exF0fmGT3wehRLFc9ukI4qU0.jpg
@Trustm3: a jak masz ikonke głośnika koło zegara to prawym na niej i urządzenia do nagrywania i ten mikro ze słuchawek ustaw jako domyślne urządzenia (domyślne urządzeni i domyślne komunikacyjne)