Wpis z mikrobloga

"Nowy" monitor w moim garażo/warsztacie do #diy ;)
Zajebista sprawa te #chinskiecuda Za 13$ można odpalić dowolny panel LCD o przekątnej od 8.9-42 cali (u mnie z padniętego Laptopa ASUSa). Do tego ma wbudowany tuner TV (analogowy niestety) i Media Playera, bezpośrednio z portu USB można odtwarzać filmy, obrazy i muzykę. Ma wejścia HDMI, VGA i AV. Do tego wszystkiego pilot ;) I jak tu nie kochać majfriendów ;)

#zrobtosam
Czayen - "Nowy" monitor w moim garażo/warsztacie do #diy ;)
Zajebista sprawa te #chi...

źródło: comment_sYjovYmfAYMiQ3Xe0pS7Xm7nB9xbd3q4.jpg

Pobierz
  • 37
  • Odpowiedz
w moim garażo/warsztacie do #diy

@Czayen: Panie, to jest laboratorium NASA a nie garaż :D

Za 10 lat zaś będą pisać w gazetach, że producent komputera "Cebula Łan" zaczynał w garażu...
  • Odpowiedz
@Czayen: chyba nie każdy, ja dostałem od znajomego monitor Samsunga i potrzeba jeszcze zasilania osobnego do podświetlenia, więc taki moduł niewiele zdziała. Jak to się podłącza do matrycy?
  • Odpowiedz
Fajnie wiedzieć że jest coś takiego. Kiedyś szukałem podobnego urządzenia to jedynie znalazłem takie które daje radę tylko do rozdzielczości 640x480 pikseli.
  • Odpowiedz
działa samodzielnie? Jak podłączyć do tego zasilanie? Szukam czegoś by zagospodarować zbędny monitor.

@goferek: płytka nie ma wyjścia na monitor innego jak LVDS, czyli musiał byś monitor otworzyć i podłaczyc się bezpośrednio do matrycy
  • Odpowiedz