(...)and p.pat_out_of_subdistrict = 0 and p.pat_right_type LIKE '\t\t\t\t\t\t\n%\t\t\t\t\t\t\t' and (current_date::DATE-p.pat_birthday::DATE)/365 between 0 and 90(...) Jest jakaś metoda w bibliotece standardowej albo w booście, która wycinałaby mi wszystkie tabulacje i znaki końca linii, która nie zostawiałaby spacji? Próbowałem tak:
boost::trim_if(fullQuery, boost::is_any_of("\t")); boost::trim_if(fullQuery, boost::is_any_of("\n")); ale nie diełajet. Macie jakieś pomysły?
@dupasmoka: ale to mi wytnie chyba także spacje już istniejące? A ja chcę po prostu usunąć tabulacje i nowe linie bez zastępowania ich whitespacem, a istniejące spacje, żeby pozostały.
#powodz #polska #beka #heheszki Wyobrazcie sobie, ze w tym chlewie obsranym gownie. Straz ma jeszcze takie wozy xD. Brakuje jeszcze koni a z tyłu sprzęt strazacki
Mirki, mam stringa z zapytaniem SQL:
(...)and p.pat_out_of_subdistrict = 0 and p.pat_right_type LIKE '\t\t\t\t\t\t\n%\t\t\t\t\t\t\t' and (current_date::DATE-p.pat_birthday::DATE)/365 between 0 and 90(...)Jest jakaś metoda w bibliotece standardowej albo w booście, która wycinałaby mi wszystkie tabulacje i znaki końca linii, która nie zostawiałaby spacji? Próbowałem tak:
boost::trim_if(fullQuery, boost::is_any_of("\t"));boost::trim_if(fullQuery, boost::is_any_of("\n"));
ale nie diełajet. Macie jakieś pomysły?
Komentarz usunięty przez autora
std::remove_if(begin(s), end(s), std::isspace);http://www.boost.org/doc/libs/1_46_1/doc/html/boost/algorithm/replace_all.html