Wpis z mikrobloga

Parę lat temu świetnie grało mi się w Empire: Total War, ale aktualnie próbuję i no nie mogę. Klimat się zgadza, ale sama rozgrywka to już masakra, ale może kilka przykładów.
Rozkazujesz piechocie "atakować" mur, a więc lecą liny z hakami i nic stoją czekają. Inne odziały w tym samym momencie bez problemów identyczną czynność wykonują, ale kilka nie chcę.
Lub taka sytuacją. Odział wroga atakuję mój odział, ale 4 moich wystawionych żołnierzy walczy samych, a pozostałe 116 patrzy się. Ostatnia sytuacją, nie mam generała zmarł(btw od pierwszej salwy wrogich armat...) mimo to walczę bo mam przewagę. Rozkazuję grupie moich ok 500 żołnierzy zaszarżować na wrogiego generała którego odział liczy 5 konnych i w połowie drogi 500 żołnierzy stwierdza "surrender" i uciekają... żeby jeszcze wróg miała armię, ale miał tylko odział 60 milicjantów w oddali.

Macie może jakieś mody? Bo widzę, że na steamie sporo osób w to gra, ale nie chce mi się wierzyć, że w podstawową wersję.
#empiretotalwar #totalwar
  • 7
@Issei: E:TW akurat bardzo dobrze myślę że się postarzała. Ale ręki nie dam sobie uciąć że grają w tylko Darthmoda, chociaż myślę że część na pewno tak. Dodatkowo jest jeszcze fajny mod o wojnie o niepodległość USA. Miłej gry, pozdrawiam.