Wpis z mikrobloga

Nigdy nie słyszałem o tej grze.

@shark93: no cóż. nie wiem czy jest się czym chwalić :D

Czemu grasz akurat w to, a nie SimCity?

Bo w SimCity chodzi o zupełnie co innego i OpenTTD na tym polu ma nie porównywalnie więcej do zaoferowania?
  • Odpowiedz
@SebusPL: Open TTD to tak ze słyszenia znam, samemu jedynie w okolicach 2000-2001 roku grałem w Sim City 3000. A o transporcie publicznym to mi nic nie mów :P Nie po to jeżdżę po kilka godzin dziennie autobusem żeby jeszcze w domu w takie coś grać :P
  • Odpowiedz
@shark93: W SimCity też się grało. Bardzo lubię tego typu gry. W tą konkretnie gram z sentymentu i z możliwości jakie daje. Gra jest nadal rozwijana. Jest zupełnie czymś innym niż SimCity. Grafiką oczywiście nie grzeszy ale nadrabia grywalnością. Jest to też zupełnie inna gra niż SimCity. Myślę że połączenie SimCity i OpenTTD to byłby strzał w dziesiątkę. W Open TTD nie o miasto zasadniczo chodzi. Nie masz możliwości ingerowania
  • Odpowiedz
@shark93: w SimCity rozgrywka jest nastawiona w stronę rozbudowy miasta, a w Transport Tycoon - na budowę sieci transportowej, miasta są jednym z sektorów, w którym można działać (inne to np. przemysł węglowy, naftowy itp.). Dodatkowo do wyboru mamy 4 rodzaje transportu - samochody, pociągi, statki, samoloty. OpenTTD to współczesna wersja Transport Tycoon Deluxe, cały czas rozwijana ze względu na możliwość tworzenia dodatków, np. zestaw polskich pociągów, samochodów, budynków, mapa
FarmazonowyMsciciel - @shark93: w SimCity rozgrywka jest nastawiona w stronę rozbudow...

źródło: comment_ItulADMWreNK4BjXexayE5Ok6u6dF820.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz