Wpis z mikrobloga

Mirki, potrzebuję ostatecznej pomocy z #zakupy nowego #pc #laptopy - nastawiłem się już na #dell bo mają niezłą opinię i sam w pracy z nich korzystam.

Potrzebuję laptopa ojcu kupić, takiego do prac biurowych (word, płatnik itp.) ale tak, żeby mu na jakiś czas starczał -> ale zarazem tak max do 3K z systemem :/ Chciałem coś z SSD i i5 ale nic takiego nie mogę znaleźć :/

może mi ktoś doradzić między dwoma laptopami? bo chyba więcej już wybierać nie będę :)

1: Dell Latitude 3440 - KLIK - super, bo ma gwarancję "on-site" na 36 miesięcy, procek i5 i 8 gb ramu. Dysk mi nie pasuje, bo jest zwykły twardziel, ale chyba przy tym procku i 8gb ramu to do worda i outlooka wystarczy :)

2: Dell Inspiron 5548 - KLIK - gwarancja tylko 24 miesiące i nie wiem czy to też jest "on-site", ale za to podobno lepszej generacji procek i5 no i mam 8gb ramu a do tego dysk SSD!

ciekawi mnie tylko, dlatego mimo wyższości tego drugiego laptopa, jest on tańszy (niedużo, ale jednak) :/ boję się wpakować w jakieś gówno. Może mi ktoś pomóc? nigdy nie będzie ojciec grał w żadne gry na tych laptopach - tylko Office i inne proste programy biurowe.

Zaraz zamawiam - rozsądek mówi, żeby brać tego drugiego, bo jest lepszy, ale podejrzana jest ta cena. No i gwarancja na tym pierwszym też podpowiada, że jest porządniejszy.

Jest tu ktoś, kto się na tym zna? Ja dawno dawno wypadłem z obiegu!

#pytanie
  • 9
@Pieron: polecisz coś lepszego? Chodzi o to, żeby kupić coś, czego nie trzeba wymieniać za rok. Do tego nie lubię tego, jak coś strasznie wali taniością.

@gozwei: sam mam appla, ale do zadań biurowych i w tej cenie, do tego koniecznie musi to być windows - nie ma to sensu!
@KochamJescKisiel: Nie lepiej kupić normalnie kompa i osobno dysk SSD? Ulepszasz W8.1 do W10, wypalasz płytkę z W10, instalujesz od zera na SSD i jazda. Jak potrzebny do prac biurowych, to powinieneś załatwić sobie zwrot VAT i z tego Ci starczy na SSD Intela.