Aktywne Wpisy
Ryneczek +1544
Plusują przeciwnicy palenia. Najgorszy możliwy nałóg, ponieważ ma bezpośrednie przełożenie na zdrowie osób postronnych i angażuje je w ten cały śmierdzący proceder. Oni są gorsi od narkomanów. Gdy ćpun daje sobie w żyłę, to nie obrywam jego porcją heroiny. Gdy przechodzi obok mnie palący, to mimowolnie jestem narażony na wdychanie tej trucizny i bierne palenie (w USA ginie przez to 50k ludzi rocznie). Oczywiście palacz spyta "Hej, gdzie moja wolność". A ja
Balonowy21 +46
#wybory Nie minęło nawet tydzień od wybór, a już Tomasz Siemoniak z Koalicji Obywatelskiej zapowiada koniec programu 300 tysięcznej armi. Oznacza to fale zwolnień, likwidację jednostek wojskowych jak za czasów 2007-2015, a pewnie także zerwania kontraktów zbrojeniowych. Oczywiście to również z pewnością powrót do koncepcji, żeby cała Polskę wschodnia oddac w ręce napastnika i bronić się dopiero na linii Wisły. Na pewno możemy się czuć bezpieczni, gratulacje wyboru Polacy..
Potrzebuję laptopa ojcu kupić, takiego do prac biurowych (word, płatnik itp.) ale tak, żeby mu na jakiś czas starczał -> ale zarazem tak max do 3K z systemem :/ Chciałem coś z SSD i i5 ale nic takiego nie mogę znaleźć :/
może mi ktoś doradzić między dwoma laptopami? bo chyba więcej już wybierać nie będę :)
1: Dell Latitude 3440 - KLIK - super, bo ma gwarancję "on-site" na 36 miesięcy, procek i5 i 8 gb ramu. Dysk mi nie pasuje, bo jest zwykły twardziel, ale chyba przy tym procku i 8gb ramu to do worda i outlooka wystarczy :)
2: Dell Inspiron 5548 - KLIK - gwarancja tylko 24 miesiące i nie wiem czy to też jest "on-site", ale za to podobno lepszej generacji procek i5 no i mam 8gb ramu a do tego dysk SSD!
ciekawi mnie tylko, dlatego mimo wyższości tego drugiego laptopa, jest on tańszy (niedużo, ale jednak) :/ boję się wpakować w jakieś gówno. Może mi ktoś pomóc? nigdy nie będzie ojciec grał w żadne gry na tych laptopach - tylko Office i inne proste programy biurowe.
Zaraz zamawiam - rozsądek mówi, żeby brać tego drugiego, bo jest lepszy, ale podejrzana jest ta cena. No i gwarancja na tym pierwszym też podpowiada, że jest porządniejszy.
Jest tu ktoś, kto się na tym zna? Ja dawno dawno wypadłem z obiegu!
#pytanie
@gozwei: sam mam appla, ale do zadań biurowych i w tej cenie, do tego koniecznie musi to być windows - nie ma to sensu!