Wpis z mikrobloga

Witam,
Czy mógłby mi ktoś polecić jakiś tablet do 160$? Tablet będzie używany do grania, oglądania filmów i przeglądania internetu. Mam też pytanie czy windows 8 to rzeczywiście taka super sprawa na tablecie? Bo niedawno spotkałem się z taką opinią, a w sumie zakładałem, że kupię tableta z androidem, dlatego dual boot też by się przydał :) Nie potrzebuję miejsca na kartę sim, ale zależy mi na większym ekranie.
Proszę także o jakieś informacje o tych dwóch tabletach:
Prestigio MultiPad 4 Quantum
Medion E10316
Z góry dziękuję za pomoc!

#dhgate #aliexpress #geekbuying #tablet #android
  • 13
  • Odpowiedz
@4egis: ja się wesoło bawie na teclast x80h, steam + ftl, widziałem na yt ze ktoś gral w civ5 na tym wiec spokojnie można sobie pograc.
  • Odpowiedz
@BaRi: Dopisałem w poście, że w sumie zależy mi na troche większym ekranie, bo do multimediów będzie wygodniejsze, 8 cali to chyba troszkę mało...
  • Odpowiedz
@4egis: http://www.aliexpress.com/item/Original-10-6-Cube-I10-Tablet-PC-Windows-8-1-Android-4-4-4-Dual-Boot/32369605180.html

Zamówiłem takiego, z kalwiaturką w 160$ sie zmieścisz. Bardzo podobny do Chuwi vi10, (identyczne parametry, chuwi ma az 2 porty usb, ladny szklany tyl, zauwazylem ze ladowanie tylko po micro usb, Cube i10 laduje sie ladowarka 9V, tylko 1 port usb. Specyfikacja bardzo podobna. Pewnie dojdzie za jakies 2 tygodnie i wtedy bede mógł cokolwiek napisac. ta klawiaturka wydaje sie bardzo fajna sprawa, bo doczepiasz i masz netbooka z
  • Odpowiedz
Medion E10316

@4egis: nie wiem co to za medion ale wiem, że kiedyś kupiłem z allegro jakieś 2 mediony powystawowe (jeden dla siebie, jeden dla mamy). Już nie pamietam co to był za model, wiem, że z tegra 3. Od poczatku były jakieś problemy, jeden nie działał. jeden udało się odpalić ale musiał się z pół dnia ładować. Odesłałem dwa i odzyskałem pieniadze. Kupiłem tą onda v989 i cube talk 9x
  • Odpowiedz
@thisisthesix: Hmm ale czy przed zakupem patrzyłeś na recenzje? Bo zastanawiam się, w czym Chuwi, który już słyszałem, że jest polecany jest lebszy od tego Cube'a...
  • Odpowiedz
@4egis: Myślę, że są porównywalne. Nawet klawiatura z jednego pasuje do drugiego. Moja mama ma cube 9x, fajnie sie sprawuje i dlatego zdecydowalem sie na cube. Chuwi jest minimalnie cieńszy i ma szklo z tyłu obudowy, 2 porty usb. Cube ma metalowa obudowe i tylko 1 port. Chuwi ma troche nierówno wyświetlacz zrobiony, na górze jest czarny pasek. Poza tym to chyba nie ma roznicy. Według mnie mają rozdzielczosc jest idealna
  • Odpowiedz
@BaRi: No, prawie się zgadza. Odpalił Civ 5 ale nie na Teclast x80, a nie na Teclast x98, a to spora różnica. Dodatkowo włączył jedynie grę i pograł kilka tur, a i te kilka wcale szybko nie chodziły. Wwymagania Civ5 rosną diametralnie wraz z kolejnymi turami, więc nie sądzę by odpalanie Civ5 na tych tabletach to był dobry pomysł.
  • Odpowiedz