Aktywne Wpisy
#konfederacja już 14% w sondażach xD a jeszcze niedawno niektórzy mnie zapewniali, że 15% jest nie-mo-żli-we!
Sławek, Krzysiek, Grzesiek, ciśniecie dalej! #polityka
Sławek, Krzysiek, Grzesiek, ciśniecie dalej! #polityka
Adamfabiarz +35
Parę osób rok temu naśmiewało się z mojego zakupu Fabii 1.0 MPI 60 KM. Czy wybór był nietrafiony? Cóż, brakuje np. 6-go biegu. Ale ogólnie jestem zadowolony. A szczególnie pod dystrybutorem. W ciągu 12.5 miesiąca przejechane 39 tys. km.
Ostatnio trasa stacja benzynowa okolice Koblencji - okolice polskiej granicy i jechałem specjalnie wolniej (o parę km/h wolniej niż zwykle), po jeździe torowej, a chciałem jeszcze na tym samym oleju dojechać do Polski,
Ostatnio trasa stacja benzynowa okolice Koblencji - okolice polskiej granicy i jechałem specjalnie wolniej (o parę km/h wolniej niż zwykle), po jeździe torowej, a chciałem jeszcze na tym samym oleju dojechać do Polski,
#efektjow #referendum #jow #kukiz #polityka #wybory
@ex-03: budżetówka zagłosuje, reszta ma to w dupie
@HoboLobo: Tak działają JOWy, kiedy każdy może kandydować. Dlatego, nie będzie wiecznych polityków typu Niesiołowski, bo mają nikłe poparcie. Wystawia się najlepszych, a nie BMW. Jeżeli wystawią słabego, to ten z dużym poparciem wystartuje sam.
@ex-03: jasne, pobożne życzenia jowowców. W wyborach do Senatu w tym roku PO ma nie wystawić swojego kandydata w okręgu, w którym ma kandydować Roman Giertych. To rzeczywiście jest taki dobry kandydat? Bo ja w tym widzę raczej typowy partyjny układzik. Co ma zrobić wyborca PO, któremu się wciska skrajnie konserwatywnego kandydata? W systemie proporcjonalnym mógłby zagłosować np. nie na jedynkę, tylko na któregoś kolejnego kandydata z listy.
proszę Cię, jak w wyborach, gdzie każdy może kandydować, wybór jest mniejszy niż w obecnej sytuacji? Ilość nazwisk nie oznacza, że jest większy wybór. Obecnie kogo byś nie wybrał, to zagłosuje tak jak mu każe dyscyplina partyjna.
@ex-03: kolejne pobożne życzenie – w praktyce do zebrania podpisów i prowadzenia kampanii potrzebne jest zaplecze i pieniądze, które mają partie (no chyba że jesteś lokalnym oligarchą w rodzaju Stokłosy). A co do dyscypliny – po pierwsze nie obowiązuje we wszystkich kwestiach, po drugie zwykle nie jest tak, że stanowisko partii ustala sam lider, tylko zwykle powstaje w wyniku uzgodnień wewnątrzklubowych, po trzecie w systemie brytyjskim też jest
@ex-03: no ale właśnie Giertych nie startuje jako kandydat PO, tylko jest przez nią wspierany, mimo że jego profil światopoglądowy zupełnie nie przystaje do profilu PO. Przez takie układy spora część elektoratu zwyczajnie nie ma na kogo głosować.
podpisów wystarczy 10, jakiego niby zaplecza potrzebujesz w tak małych okręgach? Jak masz poparcie to i zaplecze znajdziesz. Do tego kaucja w wysokości miesięcznego wynagrodzenia, zwracana po uzyskaniu 5%
w jakich nie obowiązuje?