Aktywne Wpisy

kerfusuwu +27
złapałem dla was kleszcza
źródło: giga kleszcz
Pobierz
mirko_anonim +1
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy duży biust u kobiety jest aż tak ważny? Mówię o miseczce B+. Jestem bardzo szczupłą kobietą, od zawsze taka bylam i mój biust nigdy nie przekroczył rozmiaru miseczki B. Ostatnio trochę schudłam z powodu rozstania po kilku latach związku, więc siłą rzeczy zmniejszył się trochę. Czytając co niektore wpisy, odnoszę wrażenie, że kobieta przez co niektorych jest uznawana za bezwartościowa jak nie ma krągłych piersi. Widze troche potwierdzenie tego w realu - w pracy i np. na siłowni podbijają do mnie tylko mezczyzni z nadwagą, tak jakby chudość była ich fetyszem. Uwazam sie za generalnie atrakcyjna osobe, tylko ten biust.. a nie chce robic operacji, bo sporo naczytałam sie o komplikacjach i znacznie podwyższonym ryzyku zachorowania na raka piersi czy choroby autoimmunologiczne - coraz wiecej kobiet usuwa implanty po kilku latach wlasnie ze względu na pogarszający sie stan zdrowia. Co robic?
#logikaniebieskichpaskow #rozowypasek
──
Czy duży biust u kobiety jest aż tak ważny? Mówię o miseczce B+. Jestem bardzo szczupłą kobietą, od zawsze taka bylam i mój biust nigdy nie przekroczył rozmiaru miseczki B. Ostatnio trochę schudłam z powodu rozstania po kilku latach związku, więc siłą rzeczy zmniejszył się trochę. Czytając co niektore wpisy, odnoszę wrażenie, że kobieta przez co niektorych jest uznawana za bezwartościowa jak nie ma krągłych piersi. Widze troche potwierdzenie tego w realu - w pracy i np. na siłowni podbijają do mnie tylko mezczyzni z nadwagą, tak jakby chudość była ich fetyszem. Uwazam sie za generalnie atrakcyjna osobe, tylko ten biust.. a nie chce robic operacji, bo sporo naczytałam sie o komplikacjach i znacznie podwyższonym ryzyku zachorowania na raka piersi czy choroby autoimmunologiczne - coraz wiecej kobiet usuwa implanty po kilku latach wlasnie ze względu na pogarszający sie stan zdrowia. Co robic?
#logikaniebieskichpaskow #rozowypasek
──

Myślę żeby zrobić sterowaną taśmę RGB.
Problemem jest to że chcę zrobić to na Atmega8A.
Biblioteka IR nie wejdzie (jest za duża).
Muszę rozkminić/znaleźć inny projekt działający na Atmega8A.
chcę w programie zawrzeć:
-płynną automatyczną zmianę przez wszystkie kolory
-zdefiniowane stałe kolory pod konkretnymi przyciskami pilota
-ściemnianie i rozjaśnianie
-on/off
myślę nad dodatkowymi funkcjami.
Dlaczego nie kupię sterownika z pilotem? Chcę to zrobić sam. A mam dosć długą taśmę i chcę ją przyciąć i zastosować takie rozwiązanie w paru miejscach osobno.
Macie jakieś sugestie? pomysły?
#elektronika
Pozostaje napisać samemu. Gdzieś powinienem mieć parę funkcji w AVR C do obsługi IR, które jakiś czas temu pisałem. Wieczorem poszukam, jeżeli uda mi się znaleźć to podeślę. Chyba że to ma być koniecznie w Arduino.
Ewentualnie zrobię sobie panel sterowania na przyciskach "tact switch" :P
Tranzystory: zależy jakie napięcie i jaki prąd chcesz przez niego puścić (ile tych ledów ma być).
Mounted by self adhesive 3M tape, very easy for installation
Every 3 Leds cutable without damaging the rest strip
Input volts: DC 12V (12V 5A for 2 * 5 meters 3528 300 LED light strip)
Input volts: DC 12V (12V 5A for 2 * 5 meters 3528 300 LED light strip)
Przykładowo 2m:
5A / 5 = 1A, 1A / 3 (jeden tranzystor na jeden kanał), co łącznie daje około 330mA na tranzystor.
zawsze będę mógł dołożyć więcej ledów bo ten tranzystor ma uciąg do 3A
Komentarz usunięty przez autora
chyba tak, tylko w tym wypadku sterowanie będzie tranzystorem. Czemu pytam o pojedynczą diodę? Łatwiej znaleźć gotowca na jedną diodę i tylko zbudować układ na tranzystorach i tyle.