Wpis z mikrobloga

Siema wszystkim,
Już wcześniej pytałem, ale tym razem zadam pytanie bardziej szczegółowo.

- Szukam ultrabook'a do pracy - głównie wyjazdy, ale czasami także w biurze. Wykorzystanie, to głównie programy typu CAD (bardziej przeglądanie plików, niż edycja), plus standard jak pakiet office, chmura, net itp. Bez gier.
- Ze względu na wykorzystywane programy komputer musi mieć system Windows, docelowo Windows 10.
- Ultrabook musi być bardzo mobilny, ale też niezbyt dużym kosztem funkcjonalności. Dlatego musi być w miarę lekki, wytrzymały z matrycą o przekątnej 13-15 cali.
- Interesują mnie propozycje z różnego przedziału cenowego, ale taką górną granicą jest 6k.

Jeśli trzeba jeszcze jakiś aspekt doprecyzować, to piszcie.

Będę wdzięczny za pomoc ;).

#komputery #laptopy #laptop #informatyka
  • 12
  • Odpowiedz
@Subxero: widzę, że nie jesteś na bieżąco są opóźnienia dostaw procesorów, nie zapowiedziano póki co oficjalnie żadnego ultrabooka, w sklepach pierwsze modele pojawią się w październiku, realna dostępność na drugą połowę października, listopad. Z uwagi na cady lepiej by było żeby szukał czegoś z dedykowaną kartą, a tych wersjach tj. następcach t450s, e7450, 840 G2 nic się nawet nie słyszało.
  • Odpowiedz
@Snakeyes:

- Szukam ultrabook'a do pracy - głównie wyjazdy, ale czasami także w biurze. Wykorzystanie, to głównie programy typu CAD (bardziej przeglądanie plików, niż edycja), plus standard jak pakiet office, chmura, net itp. Bez gier.

- Ultrabook musi być bardzo mobilny, ale też niezbyt dużym kosztem funkcjonalności. Dlatego musi być w miarę lekki, wytrzymały z matrycą o przekątnej 13-15 cali.

To co znalazłem:

.
hp elitebook 840 G2 z 260X
hp
  • Odpowiedz
@Pustulka: Oczywiście, że żadnego nie zapowiedziano, bo każdy szanujący się producent czeka z tym na targi IFA na początku września. A mnóstwo sklepów internetowych ma je już wylistowane w ofercie, tylko oczywiście jeszcze nie oznaczone jako "dostępne". Opóźnienia były, ale się skończyły. We wrześniu laptopy ze Skylake będą do kupienia. Wspomnisz moje słowa ;)
  • Odpowiedz
We wrześniu laptopy ze Skylake będą do kupienia. Wspomnisz moje słowa ;)

@Subxero: Do kupienie czy otrzymania? :P Poza tym wątpię, kolejność wypuszczania laptopowych procesorów to te h, hq, później niskonapięciowce, a na końcu w późnym październikiem xeony

A mnóstwo sklepów internetowych ma je już wylistowane w ofercie

Podrzuć te mnóstwo sklepów, póki co są pojedyncze sztuki, a z laptopów które mógłyby zainteresować autora to póki co tylko asus ux303ub z
  • Odpowiedz