Wpis z mikrobloga

#crave #btc Dla wtajemniczonych. Nowy dev taki ułożył oto plan dla crave::
Point taken.

Next Update
- Urge Market Final
- Switch to SHA256d on 7th Sept 2015
- StealthText

Update After That
- One-Click Masternodes
- Possibly Masternode Cloaking
- Launder Mixer
- InstantX Activation

Update Update After That
- Ring Signatures
- HTML5 UI
#kryptowaluty

Ciekawi mnie co to jest Ring Signatures oraz - HTML5 UI -- może mi to ktoś wyjaśnić co to nam daje w kontekście nie tylko crave. Słyszałem o takich modyfikacjach także w innych kryptowalutach.
  • 10
@Pipcieo: Polska Mapka zrobiła się zielona tutaj: https://chainz.cryptoid.info/crave/masternodes.dws ale to nie odzwierciedla wszystkich faktycznie Polaków. Zgodnie z http://www.richlist.eu/crave/masternodes jest 31 węzłów postawionych w Polsce. Ale faktycznie jest o wiele więcej. Np jednemu wykopkowi założyłem na vultr.com a tam flaga pokazuje się amerykańska. Także ja sam łącznie polakom założyłem na vultr.com około 40 węzłów. A więc trochę Polaków w tym siedzi. Cóż póki co spadamy :) z kursem ;) ale mam to
@Alphabet: Aha, czyli naciągnąłeś około 40 osób na to gówno bez przyszłości :/ Śmieszy mnie Twoja usługa zakładania masternodów, skoro nie potrafisz nawet kilku MN na jednym serwerze skonfigurować. Gdy przez chwile byłem w crave to mój koszt utrzymania 10 MN wynosił 8 PLN/miesiąc (osiem złotych), u Ciebie ten koszt wynosi niecałe 200 PLN za 10 MN! Na samych serwerach oszczędzałem 192zł/mc w stosunku do Twojej wątpliwej usługi zakładania MN.
@svider86: ja nikomu nie świadczę żadnych usług. Kazdy sobie sam stawia serwer. A ja na nim pomagam postawić MN. Nie biorę też żadnych pieniędzy za to. Nikogo absolutnie nikogo nie naciągnąłem. Jeśli ktoś chciał MN to sam z własnej woli się do mnie zwrócił. Mało tego każdego ostrzegłem że może stracić zupełnie wszystko. Mimo tego to poważni ludzie którzy i tak chcieli kupić crave nawet jeśli stracą - poprostu długoterminowi z
@Alphabet: Na prawdę nie rozumiem Twojej fascynacji tą kryptowalutą. Jest dużo ciekawszych projektów.

Oczywiście że kupie serwery dla 10MN za 8 zł :) aruba cloud, serwer VPS kosztuje 4zł za miesiąc, bez problemu uciągnie 5MN. Przez niecały miesiąc miałem skonfigurowane dokładnie 10 MN na dwóch serwerach więc nie gadaj mi tu bzdur że się nie da! Trzeba tylko umieć szukać.
@Pipcieo: może masz rację że uciągnie. Ale nie potrafię niestety skonfigurować na VPS na linuksie bez GUI masternode więcej niż jednego. Aczkolwiek taka wiedza by się przydała. I tak masakrycznie dużo już się nauczyłem. Kiedyś nie wiedziałem nawet co to jest linuks i VPS