Aktywne Wpisy
prawiczek92 +25
takie tam zdjęcie z #gdansk z sierpnia 2023, co uwazacie na temat tego zdjecia? Jestem seksiak, kobiety mnie podrywaja a wy zazdrosni #przegryw #przegrywpo30tce #podrywajzwykopem #pokazmorde
Niedługo mija 25 lat jak z kumplami na naszej miejscówce w lesie zakopaliśmy stalową skrzynkę zawierającą:
- notes z naszymi wpisami
- butelkę słynnej nalewki marki #keleris
- butelkę wina szlachetnej marki Jabłuszko Sandomierskie
- paczkę fajek marki Sobieskie
Skarb został zakopany przez grupę 4 przyjaciół celem ponownego odkopania go i konsumpcji 25 lat później jako swoisty test długowieczności naszej przyjaźni. Mieliśmy po 17 - 18 lat, dziś jesteśmy po czterdziestce. Niestety
- notes z naszymi wpisami
- butelkę słynnej nalewki marki #keleris
- butelkę wina szlachetnej marki Jabłuszko Sandomierskie
- paczkę fajek marki Sobieskie
Skarb został zakopany przez grupę 4 przyjaciół celem ponownego odkopania go i konsumpcji 25 lat później jako swoisty test długowieczności naszej przyjaźni. Mieliśmy po 17 - 18 lat, dziś jesteśmy po czterdziestce. Niestety
Wg mnie osoby w slabej sytuacji finansowej powinny miec obnizony zus na jakis czas - powiedzmy ze na miesiac-dwa mozna odpuscic skladke rentowa i zdrowotna oraz podatek dochodowy. Niestety bylo by to nagminnie wykorzystywane przez wszystkich ludzi, ktorzy z "dnia na dzien stali sie biedakami - czyli zwyczajnymi oszustami" - wiec caly plan w #!$%@?.
Wg mnie pomoca dla biednych pracujacych ludzi bedzie obnizenie im podatkow, a pomoca dla biednych i leniwych obnizenie zasilkow tak aby zniechecic ich do siedzenia na dupie.
Jestem zwolennikiem pracy u podstaw i ludziom nalezy dawac wedke a nie rybe. Wielka pomoca byloby zaprzestanie karania wszystkich ludzi za to ze pracuja.
Jesli chodzi o firmy to jest to patologiczna sytuacja poniewaz 500zl/mo to ryzyko dla malych startupow a po drugie kasa ktora idzie w bloto. Osobiscie bylbym za zniesieniem dotacji na rzecz darmowych firm np na pol roku -żeby ktos mogl sobie zobaczyc jak to dziala i np zarobic na maszyny, sprzet bez zadnego ostrza nad glowa. Druga sprawa ze to 500zl idzie w bloto, bo do lekarza tez trzeba isc prywatnie i zadnej emerytury z tego nie bedzie.
Kolejna sprawa jest koniecznosc zatrzymania ludzi w kraju i ulatwienia dla mlodych rodzin (sorry tfwnogf).
Podusmowujac Polacy sa dumnym i pracowitym narodem, bedziemy potega gospodarcza ale najwiekszym prezentem dla nas byloby nie zabieranie owocow naszej pracy.
Z tego co widze ludzie zyja coraz lepiej, mam nadzieje ze rzady w pazdzierniku przejmie PiS i nie zostawimy po u wladzy. W sumie wole juz wole korwina niz po. Moze i fajnie gadaŁ ale to juz nie ten czlowiek.
Moi rowiesnicy ucza sie kombinowania, szukania koligacji, kontaktow i wykorzystuja kazda okazje zeby piac sie w gore ale nie za wszelka cene. Kocham takich ludzi :) bedzie dobrze mirki. Nie ma co narzekac, trzeba dzialac.
#polskapieknykraj #polska #zus #firmy
@sspiderr: a jak ktoś na czarno pracuje i dadzą mu 1500 to właściciel ma za niego 2500?, no tak, nie?
Firma robi cos to jest kwota na fakturze i #!$%@? ich czy ktos bedzie robil to za 20zl/h czy za darmo. Lepiej miec 2500 na czarno niz 1500 na reke bedac w ciezkiej sytuacji.