Wpis z mikrobloga

@Avaritia: moja żona robi na podstawie "przepisu" mojej mamy takie jedno mięso potocznie nazywane przez nas "mięsem teściowej". podejrzewam, że ogólna koncepcja jest znana i ameryki nie odkryję, ale że ni chu chu nie wiem jak się owo danie nazywa, to po prostu napiszę, że jest to mięso od szynki (nawet nie wiedziałem, że jest coś takiego) duszone w dużej ilości cebuli z odrobiną przypraw takich jak ziele angielskie i gałka
@zolwixx: dzięki wielkie, chyba wiem o jakie mięso Ci chodzi, to był mój przysmak w przedszkolu, cały czas chciałam to jeść i moja mama nie wiedziała co to, więc w końcu poszła do kucharek i się zapytała :D
@Avaritia: nie jestem pewien, ale wygląda jak to samo, tylko Maggi nie dodajemy (dodajemy za to do pierogów). no i czy łopatka czy jakieś inne ustrojstwo, to już dowolność :) jaaa chyba powiem mojej, żeby dzisiaj zrobiła, pomogę co by było szybciej :D
http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/duszona-lopatka-z-cebulka-w-tluszczu

EDIT:
tu jakaś alternatywna wersja z mąką, nie znam:
http://polkazprzyprawami.blox.pl/2011/02/Wieprzowina-w-sosie-cebulowo-wlasnym.html
@Avaritia: żeberka ekstra mięsne po chińsku z przepisu cioci Pauliny
są dość pikantne ale tak smaczne, że nawet dzieciaki je lubią
na kiedy potrzebujesz ten przepis?