Wpis z mikrobloga

#guildwars2

Guardian czy Engineer? ( ͡° ʖ̯ ͡°) Nie mogę się zdecydować. Zrobiłem sobie na próbę jedno i drugie, i na początku niby lepiej idzie guardianem, ale coś przeczuwam, że jak engie się rozkręci to potem będzie rotflstomp na stackowaniu debuffów, trucizn, podpaleń i cholera wie co jeszcze.
  • 28
@Khaine: Engi jest imo znacznie lepszym wyborem - bardziej uniwersalny i łatwiejszy do dostosowania do różnych sytuacji. No i nie nudzi, bo szybko zmieniasz build i walczysz w zupełnie odmiennej specyfikacji w zwarciu lub zasięgowo. To klasa-pułapka. Jak zagrasz, to nie wybierzesz nikogo innego.
@ParsecV: No właśnie to mi się spodobało, że ta klasa przy odrobinie sprytu może zrobić dosłownie cokolwiek. I trzeba ją generalnie ogarniać a nie bezsensownie mashować 1 przycisk zwycięstwa.
@ParsecV: A rasę jaką doradzasz? Te racial skille są warte uwagi? Bo wtopiłem z pierwszym inżynierem i machnąłem Norna (a tam mam te wszystkie #!$%@? co dostałem w prezencie, np. ta pucha 18 slotów). Teraz machnąłem sobie kotałka i jakoś lepiej mi pasuje chyba. Da się te itemki przetransferować?