Aktywne Wpisy
dariusz44 +711
Myślałem, że nic mnie już w życiu nie zaskoczy, a jednak. Właśnie się dowiedziałem, że mój ojciec lvl 71 ma romans z żoną (lvl 42)mojego brata (lvl 45). Co więcej wczoraj mu i mamie oswiadczyli że zamierzają żyć razem. Mama w szoku, brat #!$%@? w drobiazgi. Kupuje bilet lotniczy do Polski żeby wziąć udział w tej awanturze. Stary spektakularnie zakończyły mi kilkumiesięczy neet. Żeby dorośli ludzie takie rzeczy #!$%@?, to się nie
mirko_anonim +105
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jestem niebieskim. Ojciec nigdy nie miał samochodu, więc w wieku 18 lat nie potrafiłem jeździć samochodem, czego się wstydziłem i co mi ciążyło. Kumple porobili w najbliższym możliwym terminie, a ja się bałem. Wydawało mi się to ogromnym wyzwaniem, któremu nie podołam, skoro nie potrafię nawet ruszyć samochodem do przodu. Szwagier raz mi zaproponował, że mnie nauczy, ale jak zobaczył, że jestem totalnie zielony, to chyba się przestraszył, że
Jestem niebieskim. Ojciec nigdy nie miał samochodu, więc w wieku 18 lat nie potrafiłem jeździć samochodem, czego się wstydziłem i co mi ciążyło. Kumple porobili w najbliższym możliwym terminie, a ja się bałem. Wydawało mi się to ogromnym wyzwaniem, któremu nie podołam, skoro nie potrafię nawet ruszyć samochodem do przodu. Szwagier raz mi zaproponował, że mnie nauczy, ale jak zobaczył, że jestem totalnie zielony, to chyba się przestraszył, że
Na macu postawiłem sobie wirtualna maszyne z Debianem. Tam mam serwer www z postawionym #symfony2. To co chciałbym osiągnąć to możliwość pisania kodziku w #phpstorm na osx, w związku z tym zamontowałem sobie udostępniony udział z debiana na macu. W phpStorm widzę całą strukturę projektu, natomiast za nic nie mogę zapisać żadnych zmian w plikach - przy kazdej próbie pojawia się "Unable to save settings. Failed to save settings. Please restart Phpstorm"
Wiem, że mogę zrobić synchro z ftp - to działa, ale jakikolwiek composer install wykonany na debianie zmusza do pobrania calego projektu od nowa a to trwa strasznie dlugo.
#programowanie
A dalem 777 na calym projekcie.
Komentarz usunięty przez autora
1. nigdy się nim nie bawiłem
2. w związku z pkt 1. kompletnie o nim zapomniałem
trochę zacząłem się nim bawić, ale trochę nie mogę zrozumieć - czy mogę go traktować jako normalny serwer ? mam na myśli, że przykładowo uruchomiłem czysta maszynke z debianem (puphpet/debian75-x64), to mogę dostawiać inne serwisy/moduły tak jak bym używał normalnie debiana (apt-get install)?
inna sprawa to użyłem jak @diwi zaproponował puphpet'a ale
Musisz albo zrobić vagrant provision, albo vagrant destroy i potem vagrant up.
ale czy dobrze mysle ze jesli w trakcie cos dodalem do bazy (np tabele etc.) i zrobie vagrant destroy -> vagrant up to strace wszystkie dane z bazy
przy vagrant provision wszystkie dane zawarte na maszynie zostana
dobrze mysle ?