Wpis z mikrobloga

@MrTukan: Poszukaj sobie artykułów z maja... generalnie MOCAK słynie z niekonwencjonalnego podejścia do historii, plakat miał intrygować i przełamywać, nawiązywać do tego czym dla dzisiejszej młodzieży jest Auschwitz... Ja trochę rozumiem to podejście, ale nie jestem fanem tego plakatu, uważam, że jednak jest przesadzony i nie w tonie.
@tera: nie zgadzam sie... Jestem zwolennikiem mieszania, przelamywania tabu, szokowania... Ale tylko wtedy kiedy ma to sens. To nie jest wystawa artystyczna, gdzie artysta moze decydowac do kogo chce trafic. To jest ekspozycja historyczna i powinna docierac jak najszerzej... Niestety przez nie do konca trafiony pomysl z promocja moze zostac pominieta.
@boogabear: mocak to z reguły przerost formy nad treścią. Nie maja nic ciekawego do pokazania, więc próbują zaszokować, wynajdują coraz to nowe tabu, a przesłania brak.
@tera: ok, ale ta karyna nie zlapie sie na ten plakat... Nie zlapie sie na zaden w sumie... Ale ten nie trafi nawet do tych lekko mocniej ogarnietych bo wywoluje hurr durr... Ten plakat ma sens po tym jak juz zobaczysz wystawe, a to nie od tej strony robi sie promocje.