Aktywne Wpisy
Cześć Mirki! Otwieram nitkę na wasze samochody marzeń! Tylko clue jest takie, żeby były realne tzn. że prawdopodobnie będzie was stać kupić sobie takiego nawet za te kilka/kilkanaście lat ( ͡° ͜ʖ ͡°) Od siebie wrzucę BMW m340i, koniecznie pre lci
#motoryzacja #samochody
#motoryzacja #samochody
#przegryw piszę sobie z szarą myszką a wy zazdrośni
Czytam cennik przedszkola - ceny za miesiac.
5 dni w tygodniu - 957.1 funtow
4 dni w tygodniu - 889.64 funtow
3 dni w tygodniu - 674.73 funtow
Pol dnia 137.91
Ja chce 3 pelne dni i dwa dni po polowie stad
674.73 + 2 * 137.91 = 950.55 (!),
czyli 7 funtow miesiecznie (!) mniej niz gdyby chodzil 5 dni
Patrze dalej na ten cennik i widze, ze i tak mam lepiej, bo ci co posylaja dziecko na cztery i pol dnia placa
889.64 + 137.91 = 1027.55
Czyli cale 70 funtow *wiecej*, niz gdyby dzieciak chodzil piec dni!
#januszebiznesu #emigracja #uk #zajebistapromocja
Ceny wyższe niż za czesne na uczelniach wyższych, stąd moje zdziwienie.
Najlepiej ma samotna matka z dzieckiem bez taty.Kasa leci od panstwa z roznych stron
Jako rodzic masz prawo do tego by czesciowo opłacić przedszkole przed jeszcze odciągnieciem podatku dochodowego, dzieki czemu *nie* placisz podatku dochodowego od tych calkiem sporych sum, bo idacych w tysiace rocznie, przy rodzinie z 2-3 dzieci. Taka dotacja posrednia. W Polsce, znajomi wlasnie otwieraja przedszkole i wiem, ze dotacje, sa glownie bezposrednie od samorzodu. Taka roznica.
3ci prog podatkowy (40%) placisz dopiero po uzyskaniu dochodu powyzej £40k i tylko od kwoty ktora jest powyzej £40k. Wszystko ponizej jest opodatkowane 2gim progiem podatkowym.