Wpis z mikrobloga

Mirki, szukamy #smartfon bedzie moim pierwszym, wiec, dobrze, gdyby wytrzymal dlugo. (odpowiednio sie nim zajmujac, oczywiscie)
- okolo 5"
- wytrzymala bateria (lepiej jakby byla wymienna) [glownie do aplikacji,gierek, internetu, filmow, gdyz poki co dzwonic codzienie po kilka h nie musze]
- w miare aparat
- przydalby sie slot na karte pamieci, zeby czesto nie zgrywac rzeczy na dysk zew.
- nie cial, nie zamulal (co wspomnialem na poczatku)
Budżet: 1000
#android #windowsphone #telefon (taki chyba ok, bo ios do 1k to raczej syf)

Jakie typy polecacie, bo sprawdzałem masę rankingów, recenzji, ale ciężko wybrać, gdy kilka jest ok.
  • 14
@mufind: Akurat Xiaomi to pewna firma więc nie powinieneś się obawiać. Bateria w Mi4 jest dobra, nie ma natomiast slotu na karty. Jeśli ci tak zależy na karcie to zobacz jeszcze Meizu M2 note, też dobry.
@mikii77: @Saber158: Jak wspomnialem, pierwszy smartfon, wiec nie wiem ile zajmie nakrecenie jakiegos filmiku czasem. Dlatego lepiej miec dodatkowo karte pamieci, by nie zgrywac co chwile na dysk. Przejrze te xiaomi.
@mufind: Popatrz na lumie 640 ( albo XL), dobry aparat, bateria dlugo trzyma w dodatku jest wymienna, jest slot na karty pamieci. Co do apek i gierek to zalezy czego potrzebujesz, w koncu to ten nieszczesny windows. Czytalem co prawda o kilku wadach, ale to w sumie jedna osoba go pisala i mozliwe ze kwestia wadliwej sztuki. Sam zmieniam telefon w przeciagu dwoch tygodni, mialem kilka androidow, teraz mam ios i
@mufind: mam 640XL od jakichś dwóch tygodni i jestem jak najbardziej zadowolony. Bateria wytrzymuje bez problemu 2 dni, przy rzadszym używaniu powinien pociągnąć i 3 co przy takim ekranie jest moim zdaniem dość zaskakujące. Nie zdołałem go jeszcze zaciąć, mam wszystkie niezbędne mi aplikacje, aparat ok (dodaję randomowe zdjęcie). Jedyny problem to odtwarzacz muzyczny, któremu brakuje kilku funkcji, ale to raczej kwestia znalezienia odpowiedniego zamiennika. No i przyzwyczajenie się do jego
Pobierz scratcher - @mufind: mam 640XL od jakichś dwóch tygodni i jestem jak najbardziej zado...
źródło: comment_qiAQaMSlc4ILIPUZDjJHa0ynvttnX9h0.jpg