@lubielizacosy: @AjKenFlaj: @MrTofu: @ImOut: w media expert za kliknięcie 5x dalej w laptopie braliśmy 40 zł, jak klient chciał podstawowe programy to 80-120 zł (zależy od sprzedawcy klienta i kaprysu) Euro bierze 60zł nie wiem jaki zakres mają ale raczej czysty system
@xsiekierax: bo z tego media expert i euro i neonet zyja plus robienie ludzi w balona ze bez wywazenia bebna pralka nie ma gwarancji nie zarabiaja na sprzedazy a uslugach.
@botereq: a byli tacy którzy krzyczeli paaanie ja sie znam lub brat/sąsiad/wujek/kuzyn/znajomy mi zrobi to za flaszkę, a 2 dni później wraca z wyzerowanym dyskiem albo walniętym windowsem :) ale dużo usług jest żeby wyciągnąć więcej kasy ;) @mjurkowski: no dokładnie płacą za wiedze i to ile czasu sami by to robili ;)
@lubielizacosy: zdziwiłbyś się jacy ludzie są ułomni jeśli chodzi o technologię ;) jak pisałem wyżej często zdarzało się tak ze ktoś nie chciał instalacji gdzie jest to w win 8.1 kliknięcie 6x dalej a wracali 2 dni później z wyzerowanym dystkiem bo kolega powiedział że wie lepiej z płyty instalował 7 bo lepsza, a później ani recovery ani nic żeby łatwo to przywrócić i płacili podwójnie ;)
@botereq: @MrTofu: @lubielizacosy: @ImOut: @xsiekierax: @mjurkowski: @iamthewalrus: dzięki wszystkim za pomoc :) Za sam format i czysty system bym zabrał z 50/60 ale że robiłem to co ona chciała z tym komputerem jakieś programy zmiana antywirusa konfiguracja i przespieszenie (optymalizacja) to wziąłem 90zł. Jest mega zadowolona, wszystko jest tak jak chciała itd. chciała dać mi nawet więcej niż te 90zł :D
@lubielizacosy: jak dla mnie to możesz wziąć i 20 zł :) to Twoja sprawa. Było pytanie ile byśmy wzięli. Ja do zleceń poniżej pewnej wartości nawet nie siadam, chyba, że zamie mi to mniej niż godzina.
#komputery #pytaniedoeksperta #pytanie #informatyka
100 zł.
Euro bierze 60zł nie wiem jaki zakres mają ale raczej czysty system
100 zł to minimum ile sie bierze za system
No myślę że 100 zł za system+programy(winrar,chrome,deamon,kodeki etc) to uczciwa cena.
@mjurkowski: no dokładnie płacą za wiedze i to ile czasu sami by to robili ;)