Wpis z mikrobloga

#fotodieta #mikrokoksy

Dzisiaj z rana było 97,8 kg.

Od wczoraj wprowadziłem dojazd do roboty rowerem (jakieś 25 min w jedną stronę).

Mam plan żeby w sierpniu mocno zjechać bo chciałbym w końcu wybrać się na zakupy po jakieś ciuchy tak w połowie września a odkładam to dosyć długo.

W sierpniu planuje 1 miesiąc poświęcić na trening i tu prosiłbym o pomoc co byście zaproponowali. Będę miał czas codziennie za rana przez jakieś 2 h, powiedzmy te 4-5 razy w tygodniu. Myślę, że jeżeli chodzi o redukcję to ona będzie dalej postępować z samej diety no ale fajnie byłoby zacząć poprawiać również trochę układ mięśniowy. Czyli chodzi mi o wzrost masy mięśniowej przy redukcji, co chyba jest dosyć trudne.

Jaki zestaw ćwiczeń byście polecali na takim etapie?
FotoDieta - #fotodieta #mikrokoksy 

Dzisiaj z rana było 97,8 kg.

Od wczoraj wpr...
  • 15
@Borntobefit: ok możesz mi poradzić jakim planem iść, ważne zastrzeżenie, że będę miał realnie 1 mc żeby trochę popracować (4-5 razy na tydzień) bo potem mogę mieć krucho z czasem i ewentualnie wszelkie treningi to z 2 razy na tydzień.
@FotoDieta: ja ekspertem nie jestem i pewnie jak mirki wstaną to poradzą coś ja mogę napisać jak to mnie wyglądało i cos nawiązać delikatnie do twoich zamiarów .

1 miesiąc - bardzo krótko ja robiłem (obiegówke ćwiczenia na każda partie na każdym treningu by przyzwyczaić mięśnie do pracy) 2 miesiące.

Jeżeli masz czas to ja bym juz zaczynał nawet jeśli możesz ćwiczyć dwa razy w tygodniu ( sa siłownie 24h)

Ja
@testowyandrzej: Oczywiście, że mało ale nie będę oszukiwać, że poćwiczę 6 mc skoro tego nie zrobię i dobrze o tym wiem więc po co samemu siebie okłamywać. Wiadomo, że po miesiącu nie będę mieć kaloryfera ale chciałbym dosyć intensywnie wykorzystać sierpień.

Tak jak pisze, możliwe, że w kolejnych miesiącach będę robić coś 1-2 razy na tydzień typu basen czy squash ale siłownia raczej odpada.
@FotoDieta: jeżeli zabierasz się za to konkretnie to ustal sobie krótkoterminowe i długoterminowe cele. Ile chcesz ważyć i jak wyglądać docelowo powiedzmy za 5 lat, jak za 2 lata, i czy teraz redukujesz przy minimalnej utracie tkanki mięśniowej czy nabierasz mięśnie przy minimalnym wzroscie tłuszczu.

Rekompozycja ciała, jest trudna, naprawde mały przedział kaloryczny jest który pozwoli Ci tworzyć nowe włókna mięśniowe i spalać tłuszcz długofalowo - a jest to możliwe, spalamy
@FotoDieta: :) spoko. I nie wiem czy jeszcze potem trafie gdzieś na Twój wpis, ale wierze że Ci się uda i osiągniesz swoją wagę to pro tip na przyszłość. Po zakończeniu redukcji, nie ustalaj sobie zapotrzebowania na utrzymanie i od razu na nie przechodz, bo się zalejesz tłuszczem. Poczytaj o reverse diet, czas powrotu do zapotrzebowania "na utrzymanie" powienien być mniej więcej taki sam jak czas redukcji. Dodawaj powiedzmy 15 g
@lirycznywandal: Wiesz, tu nie chodzi nawet o przyrost masy mięśniowej tylko o jej utrzymanie na redukcji, ewentualnie lekki wzrost. Bo ja ogólnie mam trochę tej masy pod tłuszczem ale fajnie byłoby tego nie stracić i nie wyglądać jak osoba po onkologii.

Jak kiedyś pisałem mam budowę proporcjonalną, mocne uda i łydki (z uda mi prawie nic nie zeszło od lutego/marca - może 2 cm, z brzucha zeszło mi jakieś 16-17 cm).
@FotoDieta: nie wiem nie znam Twojej historii ale nie ma czegoś takiego jak utrata masy mięśniowej na redukcji wręcz jest to niemożliwe, jedynie na jakimś ostrym keto może to występować ale też wątpię, naturalne, że na redukcji będą spadać obwody bo schodzi woda i tłuszcz
@lirycznywandal: " jak utrata masy mięśniowej na redukcji wręcz jest to niemożliwe"
@feniks_pn: "Organizm doznaje szoku i pali tłuszcz jak szalony. Paląc przy tym mięśnie, bo każdy ma ustaloną wartość ile kalorii może pociągnać z tłuszczu w danych dniu."

Let the flame war begin...
@FotoDieta: nie będzie żadnej wojny :), jak ktoś pisze że nie można utracić masy mięśniowej na redukcji to nie wie co pisze, albo używa tak zawiłego skrótu myślowego, żeby wywołać kontrowersje, a potem dopisać, jak się spełnia warunki x, y i z i ma się dobrą genetyke to spadek masy jest minimalny.

Redukując tracimy bardzo dużo mięśni. Umiejętna redukcji potrafi ograniczyć ten proces.

Zostawie tylko tutaj - http://lifestylecoach.pl/jak-szybko-spalamy-tkanke-tluszczowa/