Aktywne Wpisy
xBURNx +82
Rzadko się tu udzielam ale jest nocna, proszę o wsparcie. Siostra jest w szpitalu po wypadku jako pasażer, przeżywam to niesamowicie. Jest w śpiączce, ma liczne zĺamania miednicy, uszkodzoną śledzione, wątrobę, i nerkę (╥﹏╥) po prostu czułem że muszę jej to napisać, najprawdopodobniej nie pamięta wypadku
źródło: temp_file7154077602868780692
Pobierz
kluskizserem +1
Kurde poznałam obiecującego typa na tindere, może tym razem będzie inaczej niż jak 838393919284838172 poprzednich razy

Bawię się teraz trochę w cpp, dla gui postanowiłem właśnie wybrać qt i tak zastanawiam się, czy wiedza z nim związana może mieć kiedyś wartość w zawodzie programisty (nawet jak nie, to i tak nie zaszkodzi się pouczyć ( ͡° ͜ʖ ͡°) Czy może już jakąś ma?
#programowanie #cpp
Ogólnie mocno polecam.
Pracowałem przez rok w Qt, i nie zgodzę się z jednym: nie jest to najlepszy framework do cpp. Owszem, jeśli chodzi o możliwości i przenośność jest ogromny i spokojnie można w nim zrobić duże jak i małe aplikacje. Gorzej jeśli chodzi o strukturę: wykorzystuje C++ w oldschoolowy sposób, często niekonsekwentnie pomiędzy podbibliotekami. Jest
A masz może jakąś alternatywę albo albo nawet zestaw innych libów, które wg Ciebie są sensowniejsze?
P.S. czego używasz do wątków i sql?
Do bazy danych nie mam jakiegoś swojego typu, po prostu zabawne, że Qt w ogóle próbuje coś takiego ogarniać.