Wpis z mikrobloga

@stekelenburg2:
No tak, tylko co to za róznica :D
Zawsze może być opłata za coś. Pamiętam jak swego czasu wprowadzali te opłaty, miały być symboliczne, to było chyba max 1 zł.
Dziś 7 zł/os + obowiązkowy parking.
Zawsze może być opłata za coś. Pamiętam jak swego czasu wprowadzali te opłaty, miały być symboliczne, to było chyba max 1 zł.

Dziś 7 zł/os + obowiązkowy parking.

@27er: patrz pan, a w takim Jułesej, ojczyznie wolnosci, też biorą hajs i to wejściówka na minimum tydzień
i to w sumie naturalne dla mnie.

@stekelenburg2:
Tak, podatki za coś, za co płacimy już w podatkach to staje się naturalne :D
Ja jestem nieco starszy i pamietam inne czasy :)
Tylko idąc tą stroną, pamiętasjmy że miejsc chronionych jest sporo, jak zaczną wymyślać bilety na wejście do parków krajobrazowych itp. to będziemy wszędzie płacić:
http://www.gios.gov.pl/stansrodowiska/upload/image/mozaikowy/podkarpackie/mapa_2obszary_chronione.jpg
@kokosanki:
Tak, ale byłem tam przejazdem i miałem tylko chwilę. A dolny nie jest płatny? Co nie zmienia faktu, że taki widok bramek w górach kuźwa razi :D
@27er: dolny jeszcze niedawno był bezpłatny, pewnie ciągle jest. Chociaż wtedy tych pięknych bramek też nie było, więc może to jakaś nowa polityka po całości :P Chodzi mi o to, że wszędzie w bardziej obleganych górkach za parking bezpośrednio przy wejściu tyle sobie liczą. Na pewno można dyskutować nad sensem tych 7 zł, bo trasa jest krótka, a opłata taka sama, jak za wstęp np. do Tatrzańskiego PN, gdzie chodzić można
@stekelenburg2: @27er: Proszę Państwa, prosta sprawa, w góry wychodzimy zawsze wcześnie rano. Często, gęsto NIE MAMY wtedy możliwości dostąpienia zaszczytu dokonania zakupu biletu wstępu itp. W przypadku patrolu służb na terenie PN grzecznie informujemy skąd idziemy i od której.. czasem trzeba zapłacić, czasem puszczą.. zawsze przygoda... Jeżeli to jest NASZE, to dlaczego gro osób nie potrafi tego dobra docenić.. nasze czyli niczyje, to można nastać, napluć i zwyzywać... to samo